Türkiye'de orman yangınları: Köyceğiz kontrol altına alındı, Bucak'ta müdahale sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol altına alma mücadelesinin devam ettiğini kaydetti. Pakdemirli yangınla ilgili 6 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı

Fotoğraf: AA

Türkiye'nin farklı yerlerinde çıkan orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 14 gündür devam eden Muğla Köyceğiz yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

Bucak'ta müdahale devam ediyor

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan yangının kontrol altına alınması için de çalışmaların sürdüğünü belirten Pakdemirli, "Saat 12.00 civarında çıkan yangına 12.10'da ilk müdahale araçlarımızla müdahale edildi. Burdur Bucak Çobanpınarı köyünde çıkan yangında şu ana kadar 21 ev zarar gördü ve 7 mahalle tahliye edildi, tahliye edilen kişi sayısı 200'ü aştı" diye konuştu.

Pakdemirli, tahliye edilen vatandaşların genelde ya yurtlara yerleştiğini ya da akrabalarının yanına gittiğini belirterek, vatandaşların tahliyesinin dışında ayrıca hayvan tahliyesi de yapıldığını söyledi.

6 kişi gözaltına alındı

Yangına 6 uçak, 11 helikopter, 76 arazöz, 37 iş makinesiyle müdahale edildiğini anlatan Pakdemirli, "Şu an itibarıyla Batı ve Güneybatı cephesi kontrol altında gözüküyor. Helikopterden de gerekli incelemeleri yaptık. En yakın zamanda kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar yangının etki alanı 300 hektar civarında gözüküyor. Yangınla ilgili 6 kişi gözaltında. Kolluk ve savcılık, adli merciler araştırmalarına devam ediyorlar" ifadesini kullandı.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU