Rotten Tomatoes'ta hak ettiğinin üzerinde puan alan Marvel filmleri

Tomatometer skorları epey iyi olan bazı Marvel filmlerinin gereğinden fazla puan aldığı anlaşılıyor

Marvel Sinematik Evreni'nin ilk filmi Iron Man'le yapıma ismini veren karakteri canlandıran Robert Downey Jr. süper kahraman evreninin yüzü haline gelmişti (IMDb)

Marvel Sinematik Evreni filmleri Rotten Tomatoes'ta genel olarak iyi puanlar alsa da eleştirilerin detaylarına bakıldığında gerçeğin biraz daha farklı olduğu anlaşılıyor.

Rotten Tomatoes, izleyicilerin ve eleştirmenlerin yapımlara yönelik değerlendirmelerini toplayarak film veya dizilerin beğenilip beğenilmediğine yönelik genel bir fikir veriyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Domatesmetre (Tomatometer) detaylı bir derecelendirme yerine genel bir izlenimi yansıtıyor. İncelemeler basitçe beğenme veya beğenmeme şeklinde sınıflandırılıyor. Bu nedenle bazı filmler sitedeki puanlarının aksine iyi veya kötü anlamda daha farklı eleştirilere sahip olabiliyor. Bu da filmlerin Domatesmetre puanlarıyla ortalama eleştirmen notları arasında farkların oluşabileceği anlamına geliyor.

Marvel Sinematik Evreni'nde Domatesmetre puanıyla ortalama eleştirmen notu arasındaki farkın en fazla olduğu filmler Iron Man, Thor: Ragnarok, Ant-Man ve Wasp (Ant-Man and the Wasp). 2008'de vizyona giren Iron Man'in Domatesmetre puanı yüzde 94 olmasına rağmen ortalama eleştirmen notu 10 üzerinden 7.7. Öte yandan Domatesmetre puanı yüzde 93 olan Thor: Ragnarok'un ortalama eleştirmen notuysa 7.6. 

Bahsi geçen iki filmin yanı sıra Ant-Man ve Wasp'ın ortalama eleştirmen notu 7.0 iken Domatesmetre yüzdesi 87. 

Screen Rant'in haberine göre derecelendirmeler yüzdeli şekilde ifade edildiğinde Domatesmetre'nin her üç film için de 17 puan fazla gösterdiği anlaşılıyor. Bu farkın diğer filmler için ortalama 9 puan olduğu ifade edildi. 

Bununla birlikte Domatesmetre'den yüzde 66 alan Thor: Karanlık Dünya'nın (Thor: Dark World) da yerini hak edip etmediği tartışma konusu olmuştu

Söz konusu farklar filmlerin iyi veya kötü olduğuna dair fikir edinmek için izlemeden önce farklı değerlendirmelerin gözde geçirilmesi gerektiğine işaret ediyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Rotten Tomatoes

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU