Netflix'in Tim Burton'a emanet ettiği Addams Ailesi projesinin detayları belli oldu

Dizide Jenna Ortega ve Luis Guzmán'ın yer aldığı belirtildi

Addams Ailesi'nin 2019 yapımı animasyon uyarlamasında Wednesday'i Chloë Grace Moretz seslendirmişti (MGM)

Tim Burton'ın yönetmen koltuğunda oturacağı ve gerçek oyuncuların yer alacağı, Netflix'in yeni Addams Ailesi dizisinin kadrosu duyurulmaya başladı. 

Variety'nin haberine göre Wednesday ismini taşıyacak dizide Gomez Addams'a Luis Guzmán hayat verecek. 

Öte yandan diziye ismini veren karakteri Jenna Ortega canlandıracak. Dizinin sorumlularıyla Al Gough ve Miles Millar olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sekiz bölüm olarak tasarlanan Wednesday'in komedi türünde doğaüstü unsurlarla bezenmiş bir büyüme hikayesi olacağı belirtiliyor. 

Addams Ailesi'nin babası Gomez Addams'ı ilk olarak 1964'te John Astin oynamıştı. İkonik karakteri daha sonra 1991 ve 1993 yapımı film uyarlamalarında Altın Küre ve Emmy ödüllü oyuncu Raul Julia canlandırmıştı. Ünlü karaktere 1998'de Tim Curry de hayat vermiş. Bu uyarlamaların yanı sıra 2019'da vizyona giren Universal Pictures'ın animasyon filminde Gomez Addams'ı Oscar Isaac seslendirmişti. 

Beterböcek (Beetlejuice), Ölü Gelin (Corpse Bride), Makas Eller (Edward Scissorhands) gibi filmlerle tanınan usta yönetmen Tim Burton'ın ismi daha önce de Addams Ailesi'nin maceralarını konu alacak bir animasyon projesiyle anılmıştı. Ancak projenin duyurulmasından üç yıl sonra iptal edildiği açıklanmıştı. 

Netflix'te gösterilecek dizinin özetindeyse şu ifadeler yer alıyor:

Dizi, projeye ismini veren karakterin psişik yeteneğini geliştirmeye çalışırken tuhaf Nevermore Akademisi'nde öğrenci olarak geçirdiği yılları ekranlara getirecek.

Birçok uyarlaması bulunan Addams Ailesi'ni ilk kez 1938'de karikatürist Charles Addams yaratmıştı. 

 

Independent Türkçe, Variety, Comingsoon

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU