Burhan Kuzu'nun eski danışmanı Sinan Çiftçi: Hastanede fişini çektiklerini düşünüyorum

Çiftçi, "Burhan Kuzu, ciddi paralara iş takibi yapardı. En çok Berat Albayrak'ı kullanırdı" diye konuştu

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in Twitter'da yeniden gündeme getirdiği İranlı uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti ile AK Parti Kurucu Üyesi Burhan Kuzu'nun ilişkisi hakkında Kuzu'nun eski danışmanı Sinan Çiftçi'den de yeni açıklamalar geldi.

AK Parti'de milletvekilliği dahil çeşitli görevlerde bulunan ve 1 Kasım 2020'de korona virüsü tedavisi gördüğü hastanede öldüğü açıklanan Kuzu'nun bir dönem danışmanlığını yapan Çiftçi, Bizim TV Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç'e yaptığı açıklamalarda devletin üst kademesindeki isimlerin Kuzu ile kirli ilişkiler kurduğunu öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çiftçi, "Burhan Kuzu, ciddi paralara iş takibi yapardı. En çok Berat Albayrak'ı kullanırdı. Fuat Oktay, Mustafa Şentop'a da çok iş çözdürdü" diye konuştu.

Burhan Kuzu'nun Zindaşti'den aldığı rakamın 100 milyon doları bulduğunu söyleyen Sinan Çiftçi, "Bu olaylar daha da büyümesin diye Zindaşti dosyasını kapatmak için hastanede Burhan Kuzu'nun fişini çektiler diye düşünüyorum" dedi.

Peker, Çiftçi'den nasıl bahsetmişti?

Sedat Peker cumartesi günü yaptığı paylaşımlarda Sinan Çiftçi için isim vermeden şu ifadeleri kulanmıştı:

Bir gün Abbas Güçlü’nün tartışma programına çıktığında orada bir genç ile tanışır. Sosyal medyasının yönetilmesiyle ilgili bu kişiden yardım alır. Aralarındaki dostluk ilişkisi çoğalınca bu şahsı özel işlerinde de görevlendirir.

Ancak bu şahıs biraz cin fikirli birisi olduğu için Burhan Hoca’ya “Oda TV sizin bazı kadınlarla ilişkileriniz konusunda haber yapacak, bana şu kadar para verirseniz ben de onlara vererek bunu engelleyebilirim.” diyerek Burhan Hoca’dan para sızdırmaya başlar.

Burhan Hoca da başka bir gruba gidip bu şahsı Ankara’da evinin önünde biraz korkutarak para söğüşleme işinden kurtulur. 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU