Yeni doğan bebeğini öldürüp plastik poşete koyan anne müebbet aldı

29 yaşındaki kadının internette “yeni doğmuş bebeğin dondurucu soğukta süt olmadan ne kadar süre dayanabileceğini” arattığı ortaya çıktı

Cani anne Hannah Colbert / Fotoğraf: The Independent

Emma Snaith -The Independent

İngiltere’de boğazından içeri bir nesne sokarak öldürdüğü yeni doğmuş bebeğini plastik poşete koyan kadın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Hamileliğini, ailesinden ve arkadaşlarından gizleyen Hannah Cobley; bebeğin vücudunu, ailesiyle birlikte yaşadığı Leicestershire çiftliğinde her tarafı otlarla sarılmış bir yere bıraktı.

Otopsi sonuçları, kafatasında üç kırık bulunan bebeğin ölmeden önce iki saat can çekiştiğini açığa çıkardı.

Cobley, geçen hafta Leicester ceza mahkemesinde en az 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

29 yaşındaki kadın, 26 Nisan 2017'in ilk saatlerinde evin dışındaki tuvalette doğum yaptıktan sonra bebeğini öldürdüğünü reddetti.

Bununla birlikte, Cobley, saat 03.31'de internette “yeni doğmuş bebeğin dondurucu soğukta süt olmadan ne kadar süre dayanabileceğini” arattığını doğruladı. Saat 05.06'daysa bir başka internet araması yaptı; “yeni doğan bebek beslenmeden ne kadar hayatta kalabilir.”

Savcı Jonas Hankin QC, “Cobley’in, bebeğinin yaşamasını sağlamak için hiçbir şey yapmadığını aksine bebeğini kasıtlı olarak ürpertici bir şekilde öldürdüğünü” belirterek şunları söyledi:

İlk olarak, boğazına bir şey sokarak bebeğin ağlamasını susturdu. (Otopsi sırasında bebeğin boğazında yaralanmalar olduğu saptandı.) Daha sonra, onu darp ederek bebeğin kafasında ağır yaralanmalara neden oldu. Daha sonra, bebeğin hala yaşıyor olabileceğinin farkında olmasına rağmen, bebeği iç içe geçmiş üç plastik poşete koyarak çiftlikteki her tarafı otlarla kaplı bir yere terk etti.

Cobley 15 yaşında okulu bıraktı ve babasının taşımacılık işinde sürücü olarak çalıştı. Hamileliği, rızaya dayalı tek gecelik bir ilişkinin sonucuydu.

Beklenenden 8 hafta erken doğmasına rağmen, bebeğin normal ve sağlıklı olduğu söyleniyor.

Doğumdan sonraki günlerde, Skegness'ta geçirdikleri aile tatilinde yığılıp kalan Cobley doktora götürüldü. Babası bebeği ve hamileliği burada öğrenmiş oldu.

Hükmün ardından polis müfettişi Jon Blockley şunları dile getirdi:

“Bu son derece üzücü ve trajik bir vaka. Cobley ailesinden veya profesyonellerinden yardım arayabilirdi ancak kendi kendine bir karar aldı. Verdiği bu karar yeni doğmuş bir kız çocuğunun hayatına mal oldu.”


PA bu habere katkı sağlamıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU