Ailesinin köpek eğitim tasması takıp aç bıraktığı 12 yaşındaki çocuk öldü

Polis konuya ilişkin en az 5 kez ihbar aldığını ancak çocuğu kurtarabilecek herhangi bir suç kanıtı bulamadığını söyledi

Daha önce ihbar üzerine çocuğun evine giden polisin çektiği fotoğraf  / Fotoğraf: The Independent

Floridalı bir çift, aç bırakıp elektroşoklu köpek eğitim tasması taktıkları 12 yaşındaki oğullarının ölümüne neden olmaktan yargılanacak.

ABD’nin Indiana eyaletinde bulunan Monroe Kasabası Şerif Ofisi, Eduardo ismindeki çocuğun, 33 yaşındaki öz baba Luis Posso ve 26 yaşındaki üvey anne Dayan Median Flores’in kaldığı motel yakınlarındaki bir hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çocuğun öldüğü sırada vücudundaki yağ oranının yüzde 0 ve ağırlığının 23-25 kilo olduğu kaydedildi.

Dedektifler, olay sonrası çocuğun moteldeki küvete zincirlendiğine dair kanıt buldu. Aynı yerde köpeklerin eğitiminde kullanılan ve elektroşok veren bir tasma da bulundu. Ailenin bununla çocuğa işkence ettiği düşünülüyor.

Çiftin Florida’da bulunan Myakka şehrindeki komşuları, ailenin Indiana eyaletine gitmesinden önceki gece evden kavga sesleri geldiğini söyledi. Ayrıca mahalle sakinleri, Eduardo’nun mahalledeki en cana yakın köpeklerden dahi korktuğunu belirtti.

Bradenton Herald’a konuşan komşulardan Karen Graham, Eduardo için “Bize hep gülümserdi çünkü burada bir arkadaşı olduğunu biliyordu, ama bana benimle konuşacak kadar yeterince güvenmiyordu. Keşke konuşsaydı” dedi.

Indiana polisi çiftin diğer üç çocuğunun sağlıklı olduğunu ve çocuk koruma merkezine teslim edildiğini söyledi.

Floridalı yetkililer geçen 18 ay boyunca konuya ilişkin en az 5 ihbar aldı ancak çocuğun istismara uğradığı veya ihmal edildiğine yönelik bir kanıt olmadığı gerekçesiyle herhangi bir işlem yapmadı.

Sirk çalışanı aile, ihbarlar sonucu eve gelen polislere çocuğun yaralarının jonglörlük kazaları veya trambolindeki cambazlıklar nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Adli tabip çocuğun esas ölüm sebebine karar verdikten sonra çift cinayet suçlamasıyla yargılanacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU