Kurtarma çalışmalarına katılan Hintli bakan, kurtarılacak hale düştü

Muhalif bir politikacı, havadan kurtarılan Narottam Mişra'ya "Örümcek Adam" diyerek alay etti

Narottam Mişra, Hindistan Hava Kuvvetleri helikopterine çekilirken görülüyor (Ekran görüntüsü / Anurag Dwary)

Hindistan'ın ortasından bir politikacı perşembe günü, selden büyük zarar gören bir bölgedeki kurtarma görevi sırasında mahsur kaldıktan sonra ordu helikopteriyle nakledilmek zorunda kaldı.

Madhya Pradeş eyalet hükümetinin içişleri bakanı ve iktidardaki Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) üyesi olan Narottam Mişra, selin durumunu araştırmak ve mahsur kalanlara yardım etmek için eyaletin Datia bölgesindeydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Hindustan Times'ın haberine göre Mişra en az 9 kişinin, tamamen sular altında kalan bir evin çatısında mahsur olduğu bilgisini aldı.

Ancak bakan olay yerine ulaştığı sırada içinde olduğu teknenin üstüne sert hava koşulları nedeniyle bir ağaç devrildi ve bunun ardından teknenin motoru çalışamaz hale geldi.

Kendisini beklenmedik bir durumda bulan Mişra, yetkilileri aradı. Kısa süre sonra onu ve mahsur kalanları kurtarmak için bir Hindistan Hava Kuvvetleri helikopteri gönderildi.

Sosyal medyada viral olan bir videoda Mişra, kurtarma teçhizatına bağlanarak helikoptere çekilirken ve kuvvetli rüzgarlara göğüs gererken görülüyor.

Eyaletteki, aralarında Hindistan Ulusal Kongresi mensuplarının da bulunduğu, muhalif yerel liderler durumu eleştirdi. Yerel bir lider, Mişra'yı süper kahraman "Örümcek Adam"a benzeterek onunla alay etti ve olayı bir reklam çalışması olarak nitelendirdi.

Hindistan Ulusal Kongresi'nin lideri Bhupendra Gupta, haber kanalı NDTV'ye verdiği demeçte "İçişleri Bakanımızın Örümcek Adam gibi davranmaya çalışması kendisi, mahsur kalanlar ve onunla birlikte gidenler için tehlikeliydi. Bu sadece ters giden bir reklam çalışmasıydı" diye konuştu.

 

 

Madhya Pradeş'teki durum, eyaletin bazı kısımları pazar gününden bu yana aralıksız yağışlar nedeniyle zarar gördüğü için hâlâ içler acısı. Yetkililer perşembe günü, yağmurla ilişkili olaylarda en az 12 kişinin öldüğünü ve 7 kişinin yaralandığını söyledi.

Eyaletin Gelir Bakanı Gyaneşwar B Patil, haber ajansı Press Trust of India'ya yaptığı açıklamada, 30 bin 790'dan fazla kişinin Gwalior ve Chambal şehirlerindeki daha güvenli yerlere tahliye edildiğini, 6 bin kişininse 126 yardım kampına gönderildiğini söyledi.

Madhya Pradeş eyaletinin başbakanı Şivraj Singh Çouhan, selden en çok etkilenen bölgeler olan Sheopur, Datia, Gwalior, Guna, Bhind ve Morena'da havadan incelemelerde bulundu. Sheopur ve Datia'da en az 25 köprü hasar gördü.

Eyaletin başbakanı, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Hindistan İçişleri Bakanı Amit Şah'tan yardım istedi.

Çouhan, son 70 yıldır eyaletin sel yüzünden böyle bir yıkımla karşılaşmadığını söyledi. Birkaç uzman, musonla ilgili bu tür olaylara atıfta bulundu ve bunları iklim kriziyle ilişkilendirerek, krizin muhtemelen daha değişken bir muson mevsimine yol açtığına işaret etti.
 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU