Turist kafilesinin ayıyla yüz yüze geldiği anlar görüntülendi

Pilotun sözleri, az önce başka bir ayıyla kavga eden dev hayvanı yatıştırdı

ABD Milli Park Hizmeti'ne göre Katmai Ulusal Parkı ve Koruma Bölgesi'nde yaklaşık 2 bin 200 bozayı var (TikTok / @mrsb111 - Kolaj: New York Post)

ABD'nin Alaska eyaletinde 14 Temmuz'da yürüyüş yapan bir turist kafilesi, bir anda Kuzey Amerika bozayısıyla karşılaştı.

Kafileyi Katmai Ulusal Parkı ve Koruma Bölgesi'ne götüren pilot, grubun etrafında dolanan ayıyı konuşarak sakinleştirdi.

TikTok'ta üç gün önce paylaşılan olayın görüntüleri, 11 milyondan fazla kez görüntülendi.

 

@mrsb111

Incredible trip to Alaska we happen to encounter a bear walking right in front of us fortunately my seaplane captain kept everyone calm

♬ original sound - MrsB111

 

Adı açıklanmayan soğukkanlı pilotun videoda, "Hey koca oğlan" ve "Hey ayı" diyerek dev hayvanı yatıştırdığı görülüyor.

Ayı, turistlerin yanında biraz dolaştıktan sonra yoluna devam ediyor.

O anları kaydeden 44 yaşındaki Cara Siciliano, şöyle konuştu:

Pilotumuz o yolu bin kez geçtiğini ve daha önce hiç böyle bir şey görmediğini söyledi. Dürüst olmak gerekirse daha fazla korkmadığıma şaşırdım. İlk tepkim gökyüzüne bakıp dua etmek oldu. Bunun ardından telefonun kayıt tuşuna bastım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siciliano, ayının, kendilerinin yanına gelmeden önce başka bir ayıyla kavga ettiğini ve bu yüzden pilotun taktiğinin işe yaramasına şaşırdığını söyledi.

New York Post'un aktardığına göre ayı uzmanları, pilotun ABD Milli Park Hizmeti'nin tavsiyelerine uyduğunu söyledi. Zira ABD Milli Park Hizmeti, yabani ayıları korkutmamanın önemli olduğunu bildiriyor:

Bir ayıyla karşılaştığınızda sakin olun. Çoğu ayının size saldırmak istemediğini unutmayın. Bu hayvanlar genellikle yalnız bırakılmak istiyor. Ayıyla alçak tonda konuşmaya devam edin. Bu hem sizin sakin kalmanıza yarayacak hem de ayı için tehdit oluşturmayacak.

Çığlık veya ani hareket bir saldırıya uğramanıza sebebiyet verebilir. Asla ayı seslerini taklit etmeyin veya tiz bir gıcırtı çıkarmayın.

 

Independent Türkçe, New York Post, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU