Erdoğan: Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacak

Erdoğan "44 ilimizde çıkan 208 orman yangınının 196'sı kontrol altına alınmış vaziyette" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Çilehane Camisi'nde kıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan çıkarak Çilehane Camisi'ne geldi.

Burada cuma namazını kılan Erdoğan'a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti.

Erdoğan Cuma namazı çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"44 ilimizde çıkan 208 orman yangınının 196'sı kontrol altına alındı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, "44 ilimizde çıkan 208 orman yangınının 196'sı kontrol altına alınmış vaziyette. 5 ilimizdeki 12 yangının kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor; bu illerimiz Antalya, Muğla, Isparta, Aydın ve Denizli" dedi.

Erdoğan, "Orman yangınlarıyla mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız" diye konuştu.  

"Şu an itibarıyla 56 helikopter yangın söndürme faaliyetlerine devam ediyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Orman yangınlarıyla mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Karadan ve havadan müdahale araç sayısı hızlıca artmış durumda. Şu an itibarıyla 56 helikopter yangın söndürme faaliyetlerine devam ediyor. 5 ilimizdeki 12 yangının kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bu illerimiz Antalya, Muğla, Isparta, Aydın ve Denizli. Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacaktır"

İlham Aliyev'le görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlham Aliyev'le görüşmesine ilişkin, "Şu an itibarıyla 600'ü aşkın yetişmiş itfaiyeci göndermiş durumdalar. Bunu biraz daha da artırabiliriz diyorlar." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizi asla çöle teslim etmeyeceğiz, kurak bırakmayacağız" dedi.

"Toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden inşallah dikeceğiz"

Yanan alanlarda hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini,  bitkisel üretim ve hayvancılıkta zararların en kısa sürede giderileceğini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Geleceğe Nefes Kampanyası'yla her vatandaşımız için 3 fidan olacak şekilde toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden inşallah dikeceğiz"

Erdoğan, " Anayasaya göre yanan alanlar tekrar ağaçlandırılır ve başka amaçla kullanılamaz, buralar inşaata açılacaktır gibi birşey asla yok" dedi

"Göçmenleri koruması altına alan Türkiye herhalde zayıf bir ülke değil"

Erdoğan, "Dün MGK bildirisinde dezenformasyon kampanyaları, milli güvenlik sorunu olarak ifade edildi. Bu ne anlama geliyor?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Son zamanlarda Türkiye'yi fakir fukara, garip gureba göstermek için, insan söylemek de istemiyor, 'Help Turkey' diye bir kampanya başlattılar. Tabii bunun karşısında bizim söyleyeceğimiz ne var? Tek şey var; 'Güçlü Türkiye', biz güçlüyüz. Nitekim fazla dayanamadılar, hemen kısa bir süre içerisinde de 'Help Turkey'i çektiler, sildiler. Türkiye'yi böyle Amerika'dan, Avrupa'dan, belli yerlerden yönetmek suretiyle adeta dezenformasyonla bir terör estirmek, yani benim yalan terörü dediğim şekilde bir terör estirmek suretiyle halkımızı yalana esir etme kampanyası, gayreti içerisinde olanlar var. Bu konuda biz onlara prim vermeyeceğiz, vermedik"

"Biliyorsunuz Kobani'de bu millet büyük bir imtihan verdi ve Kobani'yi biz çözdük. Kobani'deki bütün o Kürt vatandaşlarımızı biz koruma altına aldık" diyen Erdoğan sözlerini şöyle tamaladı:

"Şu anda eğer Türkiye'de 4 milyon ağırlıklı olarak Arap ve Kürt mülteci varsa, onlar bizim korumamız altındaysa, göçmenleri koruması altına alan Türkiye herhalde zayıf bir ülke değil. Güçlü olduğu için bu insanları koruması altına alıyor, alırken de bunu mevcut imkanlarıyla alıyor, finansmanı iyi yönettiği için bunu başarıyor. Bundan sonra da yine finansı iyi yönetmek suretiyle bu tür adımları atacağız ve bundan da hiçbir çekincemiz yok. Çünkü biz güçlü Türkiyeyiz, biz darda kalana elini uzatan, koşan bir Türkiyeyiz. 'Biz iktidara gelince burada ne kadar Suriyeli varsa bunların hepsini kovacağız.' diyen bir iktidar olarak gelmedik. O, Bay Kemal'in şahsiyetidir. O, bu tür Türkiye'deki mültecileri kovmanın hesabı içerisindedir. Ama biz böyle bir şeyi asla söylemedik çünkü ülkemize sığınan, bizden elaman dileyen, kendi ülkesindeki yönetimlerin öldürmeye gayret ettiği bu insanlara biz kapımızı açtık ve bunları koruma altına aldık"

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU