Çiftlik evinin duvarlarından 450 bin tane arı çıktı

Arıların 35 yıl boyunca koloni oluşturduğu belirtildi

Kolonileri evden çıkaran arı yetiştiricisi Allan Lattanzi, bir haftalık çalışması sırasında arıların kendisini yalnızca 5 ya da 6 kez soktuğunu söyledi (CNN/Allan Lattanzi)

ABD'de bir çiftlik evinde 35 yıldır duvarların içinde yaşayan dev bir arı kolonisi çıktı.

Pensilvanya eyaletindeki Skippack bölgesinde Sara Weaver ve eşi, 1872'den kalma bir çiftlik evini aralıkta ucuz bir fiyata satın almıştı.

Satıcının verdiği ilanda uyarı olarak "duvarlarda arı bulunduğunun" belirtildiğini söyleyen Sara, evi çok uygun bir fiyata buldukları arılarla ilgili çok da soru sormadan evi tuttuklarını söyledi.

Sara kışın eve gittiklerinde çok fazla arıyla karşılaşmadıklarını ama bahar ayı geldiğinde durumun değiştiğini ve evin farklı noktalarında bir sürü arı görmeye başladıklarını anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başta özellikle evin camlarının çok kirli olduğunu belirten Sara, arı kolonilerinin duvarda yaşadıklarının ortaya çıkmasıyla aslında bu camdaki lekelerin bal kalıntıları olduğunu fark ettiğini belirtti.

Evi satın almadan önce doğru düzgün incelemediklerini belirten çift, şimdi arı kolonilerinin duvarlardan çıkarılması ve tadilatlar için toplamda 12 bin dolar (yaklaşık 100 bin TL) ödeyecek.

Hayvanları evden çıkarması için çiftin anlaştığı deneyimli arı yetiştiricisi Allan Lattanzi, incelemelerinde duvarlarda yaklaşık 450 bin tane arı olduğunu tahmin ettiğini söyledi.
 

 

 

Gepostet von Allan Lattanzi am Freitag, 30. Juli 2021


Bir hafta boyunca duvarlardaki her bir tahtayı dikkatlice söken ve arı peteklerini dışarı çıkaran Lattanzi, üç tane koloniyi kendi çiftliğine götürdüğünü ve arılara güvenle yaşayabilecekleri bir alan hazırladığını belirtti.

Kolonideki kraliçe arıyı ise cuma gün bulan Lattanzi, evdeki çalışmalarının videolarını Facebook hesabından paylaştı.

Lattanzi, "Bir süredir buraya yerleşmiş bir koloniye göre arılar uysal. Normalde koloni bir alanda uzun süre bulunduğunda genelde daha savunmacı davranırlar" dedi.

Arı yetiştiricisi bir haftalık çalışması sırasında arıların kendisini 6 ya da 7 defa soktuğunu söyledi.



Independent Türkçe, New York Post, CNN

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU