Soylu'dan Konya'daki saldırıya ilişkin açıklama: Türk-Kürt meselesiyle ilgilisi yok

Konya'daki saldırıya ilişkin konuşan Soylu, iki aile arasında 11 senedir süren bir husumet olduğunu ve saldırganın arandığını söyledi.

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'da aynı ailen 7 kişinin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Her olayın istismar edildiği, siyasallaştırmaya çalışıldığı gibi Konya'daki bu alçak tertip, menfur saldırı da istismar edilmeye çalışılmaktadır" diyen Soylu,  "Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı sözkonusu değildir" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırı ile ilgili iddiaları alçak bir değerlendirme olarak nitelendiren Soylu, "Birileri içeriden, dışarıdan sürekli körüklemektedir. Bu istismarı sağlamaya çalışan insanların kötü niyetleri ortadadır. Ham başımız sağolsun diyorum, hem geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum" dedi 

Soylu şöyle devam etti:

Mesele 2010 yılında 2 ailenin karşılıklı birbirleriyle, yine 2010 yılında bugünkü eylemi gerçekleştirenin yine bir silah çekme hadisesi söz konusu. Bu yıl 2021 ve yine devam ediyor. 11 yıldır maalesef devam eden bir şey. Ama ne kadar bir cinnet hali, ne kadar sapkın bir anlayış ve ne kadar insanlık dışı bir davranış ki 11 yıldır bu husumet herhalle devam ediyor. Orada kadınlar var, kadınlara silah çekilmiş ve insanlar var, insanlara silah çekilmiş, anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli.

Bundan 4-5 ay önce de yine böyle bir tartışma söz konusu olduğunu ve bunların hem güvenlik güçlerine hem de adalete intikal ettğini aktaran Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

Şunu ifade etmek istiyorum, bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır. Buna etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebilme fırsatı olur düşüncesindeyim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU