Oğuzhan Asiltürk’ten Saadet Partililere "itaat" mesajı: Bana söz verdiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la KKTC'ye giden heyette yer alan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Milli Gazete'de Saadet Partililere "Bana itaat sözü verdiniz" diye seslendi

Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Millî Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Milli Gazete'de bir yazı kaleme aldı / Fotoğraf: Saadet Partisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la sık sık bir araya gelen ve Cumhur İttifakı'na katılma konusunda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile arasında gerilim olduğu iddia edilen SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Millî Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüş'ün yayın organı Milli Gazete'de  bir yazı kaleme aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Asiltürk, Necmettin Erbakan'dan sonra Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevi kendisine teklif edildiğinde yapılan bir toplantıyı kastederek tek şartının itaat olduğunu ve bunun da o toplantıda olanlar tarafından kabul edildiğini söyledi. Asiltürk'ün yazısından bir bölüm şöyle: 

“Millî Görüş Toplulumunun hizmetini yüklenme görevi, Erbakan Hoca’mızdan sonra bana teklif edildiğinde bu görevi bir şartla kabul edeceğimi söyledim:

‘Sizden inançlarımıza uygun bir şey yapmanızı istersem, itaat edeceğinize söz veriyor musunuz’, dedim.

Bu talebime yanıt olarak, o toplantıya katılanların tamamı ‘evet, sen bizden zâten yapmak zorunda olduğumuz şeyi istiyorsun, kabul ediyoruz’ dediler.

Erbakan Hoca’mız, önemli toplantılara Genel İdâre Kurulu’yla birlikte bütün Millî Görüş teşkilatlarını da çağırırdı. Aynı şekilde o toplantıya, Genel İdare Kurulunun yanında, Erbakan Hoca’mızdan sonra Partide şu anda görev yapmakta olan birçok arkadaşımızla birlikte parti teşkilatlarımızda görev yapan birçok arkadaşımız da katıldı.

Erbakan Hoca’mızın yasaklı olduğu dönemlerde bir arkadaşımız Genel Başkan olarak görevlendirilirdi. Genel Başkan olarak görevlendirilen kişi, dâvânın başında bulunan Erbakan Hoca’mızdan habersiz hiçbir şey yapmazdı. Kendi görüşüne göre hareket etmezdi.

Eğer Millî Görüş’ün bu mükemmel düzeni bozulursa Millî Görüş önce diğer partilerden biri olur, sonra da hiç olur. Erbakan Hoca’mız bu uyarıyı sık sık yapardı”

Karamollaoğlu: Ben onu duymadım

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında partisinin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Millî Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün Saadet Partisi'ne yönelik 'Bana itaate söz verdiniz' ifadelerinin sorulması üzerine "Ben onu duymadım. İlk defa sizden duyuyorum. Maalesef bazı çevreler bu konuyu kendilerine göre pompalayıp duruyorlar. Eğer yetmiyorsa uyduruyorlar" cevabını verdi.

Soruyu soran ATV muhabirine yanıt veren Karamollaoğlu, "Bunu özellikle de ATV ve A Haber için de söylüyorum, bu konuları istismar etmekten lütfen vazgeçin, gerçeklerle yüz yüze gelin. Böyle ‘acaba bir fitne çıkarabilir miyiz, bir karışıklık olur mu? Şöyle söylendi ama biz bunu şöyle tevil edebilir miyiz, gibi bence yorumları bir kenara bırakın. Teşekkür ediyorum ben buna cevap verme ihtiyacı da duymuyorum" dedi.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU