AK Parti'li Turan'dan, Bolu Belediye Başkanı Özcan'a tepki: Bu Müslümanlığa da anayasaya da aykırıdır, mutlaka bedeli olur

Turan açıklamasında, "Göçmene garibana 10 kat su satacağım, diyecek kadar aciz olan bir millet olmadık, olmayacağız" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, yabancı uyrukluların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağına yönelik açıklamalarına eleştirdi.

Çanakkale'de konuşan Turan, Özcan'ın açıklamasını, talihsizlik olarak değerlendirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

Bir belediye başkanı, bizim burada 10 tane açılış planlarken, bir başka ilin belediye başkanı da 'göçmenlere suyu 10 katına satacağım' diye açıklama yaptı. Değerli arkadaşlar, insanlığın temel ihtiyaçları, cezalandırma konusu olamaz. Bu ahlaka aykırıdır. Biz Çanakkale Savaşı'nda hatıralardan biliriz ki, savaşırken düşmana ara verip su ikram eden bir milletiz. Savaşa ara verip ekmeği olmayan düşmana ekmek veren, karşılığında su alan bir milletiz. Göçmene garibana 10 kat su satacağım, diyecek kadar aciz olan bir millet olmadık, olmayacağız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kamu hizmetinin etnik kökene göre yapılamayacağını vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

Kamu hizmetini etnik kökene göre yaparsanız, bu, insanlığa da aykırıdır, Müslümanlığa da aykırıdır, Anayasa'ya aykırıdır. Mutlaka bunun bedeli olur. Kaldı ki o açıklamayı yapan belediye başkanının, bir yıldan beri evinde kaçak bir mülteciyi çalıştırdığını öğrenmiş olduk. Bu ne samimiyetsizlik? Bu nasıl sosyal demokrasi anlayışı? Baştan aşağı yalan, yanlış, samimiyetsiz bir yaklaşım. Ama bunların hepsi milletin gözü önünde oluyor. Hepsinin de karşılığı olacak, diye düşünüyorum.

Aydın: Tamamen diktatör bir tavırla hareket ediyor

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Özcan'ın açıklamalarını eleştirdi.

Bolu Gazeteciler Cemiyetini ziyareti sırasında konuşan Aydın, Bolu'nun "Köroğlu şehri" olduğunu dile getiren söyleyerek, "Ancak Köroğlu'nun bir de karşı tarafı var, Bolu Beyi. Bolu Belediye Başkanı şu an bir 'Bolu Beyi' gibi davranıyor. Tamamen diktatör bir tavırla hareket ediyor. Uluslararası hukuku, insan haklarını, Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşların haklarını ihlal eden konuşmalar çerçevesinde hareket ediyor. Söylemlerinin hiçbirinin realite olarak bir gerçeği yansıtmadığını aslında tüm vatandaşlar biliyor" ifadelerini kullandı.

Aydın, Özcan'ın seçilmeden önce Suriyelileri Bolu'dan göndereceği yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, "Ancak bir insan gücünün yetmeyeceği şeyleri söylerse sonuçta böyle olur çünkü kendisi hala şunu kavramaktan aciz, kendisi sadece belediye başkanı. Belediye başkanının yetkileri yasalarla belirlenmiş. Dolayısıyla onun haricinde hareket etme kabiliyeti yok." dedi.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU