Harry ve Meghan çiftinin kızı taht sıralamasına hâlâ eklenmedi

Lilibet Diana, 4 Haziran'da ABD'de dünyaya gelmişti

Prens Harry ve Meghan Markle, Oprah Winfrey'e verdikleri röportajda ırkçı ithamlarla karşılaştıklarını ve Kraliyet ailesinin kendilerine destek vermediğini söylemişti (AP)

Prens Harry ve Meghan Markle'ın kızı Lilibet Diana'nın doğumunun üstünden yaklaşık iki ay geşmesine rağmen Kraliyet'in veraset sırasına eklenmediği aktarıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Page Six'in haberine göre Lilibet'in ağabeyi Archie'nin ismi Londra'da 2019'da dünyaya gelmesinden iki hafta sonra resmi veraset listesine eklenmişti. 

Haziranda dünyaya gelen Lilibet'in taht sıralamasında Archie'nin ardından 8. olması gerekiyordu. Ancak Lilibet'in bulunması gereken sırada halihazırda Prens Andrew yer alıyor. 

Prens William ve Kate Middleton'ın üçüncü çocuğu Prens Louis de 2018'de dünyaya gelmesinden hemen sonra taht sıralamasında 5. olarak yerini almıştı. 

 

Ekran Görüntüsü (13).png
Kraliyet'in resmi sitesinde yer alan listede Lilibet'in ismi yer almıyor (www.royal.uk)

 

Söz konusu gecikme Saray'ın Sussex Dükü ve Düşesi'ne gönderdiği bir mesaj olarak algılandı. Prens Harry ve Meghan Markle, ABD'li televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e verdikleri tartışma yaratan röportajda Kraliyet ailesine yönelik bir dizi iddiada bulunmuştu.

Çiftin, Archie'nin ten renginden ötürü Kraliyet'in bazı üyelerinin rahatsızlık duyduğunu söylemesi uzun süre gündemde kalmıştı

Royal Rata podcast programına katılan gazeteci Chris Ship, "Neden bu kadar uzun sürdüğünün sorulması gerekiyor" dedi.

ITV'de gazetecilik yapan Ship şu ifadeleri ekledi:

Tek yapmaları gereken paragraf tuşuna basarak farklı bir numara girmek. Bunu çoktan yapmaları gerekirdi. Archie için yapmışlardı. Louis doğduğunda bunu onun için de açık bir biçimde yapmışlardı.

 

Independent Türkçe, Page Six, Daily Mail

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU