Erdoğan: Kuzey-Güney Kıbrıs diye bir olay kalmadı

“Kıbrıs Türk Devleti'nin en kısa zamanda geniş bir tanınırlığa sahip olması için her türlü gayreti sergileyeceğiz”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık Kuzey Kıbrıs-Güney Kıbrıs diye bir olay kalmadı" dedi. Erdoğan, "Kıbrıs Türk Devleti'nin geniş bir tanınırlığa sahip olması için her türlü gayreti göstereceklerini" bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatları ile video konferansla bayramlaşma programında konuştu.


Erdoğan, konuşmasının ilk kısmında Türkiye ekonomisine dair görüşlerini şöyle dile getirdi:

Ticaretimiz canlanıyor. İhracatımız rekor üstüne rekor kırıyor. Turizm sektörü sürekli hedef yükseltiyor. Yatırımcılarımız en önemli şikayeti kapasite büyütmek için makine, üretmek için hammadde, nakletmek için konteyner bulamamak.  Vasıflı vasıfsız eleman ihtiyacı had safhaya çıktı. Belli alanlarda yetişmiş iş gücü karaborsaya düşmüş durumda. Gençlerimiz başta olmak üzere ülkemizin insan kaynağını en verimli şekilde değerlendirmek için tüm kurumlarımızla yoğun gayret içindeyiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, devamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yapılan ziyareti hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

Kıbrıs'ta icra ettiğimiz program pek çok açıdan önemliydi. Kıbrıslı vatandaşlarımız yalanlarla, sahte vaatlerle kendilerini aldatanlara cevabını verdi. Kıbrıs Türklerinin masadaki tek talebi egemen devlet statüsünün tanınmasıdır. Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin verdikleri sözlerden dönmelerine, şımarıklıklarına rağmen destekleyenlerin söyleyecek sözü kalmamıştır.

1963'ten bu yana Kıbrıs Türklerine haksızlığı, hukuksuzluğu yapan Rumlardı. BM tarafından başlatılan Annan Planı dahil tüm girişimlere hayır diyen yine Rumlardı. Masadan kaçan yine Rumlardı. Adanın zenginlerini ve imkanlarını sadece kendilerine isteyen yine Rumlardı. Artık bizim kısır döngüyü sürdürmek için sebebimiz kalmamıştır. Artık bizim için Kuzey Kıbrıs- Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır. Adadaki iki günlük temaslarımız sırasında Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizi kararlı gördüm. Kıbrıs Türk devletinin geniş bir tanınırlığa sahip olması için her türlü gayreti göstereceğiz.

Cumhurbaşkanı ayrıca "Ülkemizi 19 yıldır sürdürdüğü, yeni bir safhasına geçmeye hazırlandığı demokrasi ve kalkınma hattından çıkarmak için uğraşanlar son viraja girdiklerinin farkındadır" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU