Gianni Infantino yeniden FIFA Başkanlığı'na seçildi

FIFA seçimlerine rakipsiz giren futbol adamı 2023'e kadar başkanlık koltuğunda oturacak

FIFA Başkanı Gianni Infantino / Fotoğraf: Reuters

İsveç-İtalyan asıllı Gianni Infantino rakipsiz girdiği Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği Başkanlığı'na yeniden seçildi.

49 yaşındaki futbol adamı 2023'e kadar FIFA Başkanlık koltuğunda oturacak.

Infantino 2016'da FIFA Başkanı olmadan önce UEFA Genel Sekreterliği görevini yürütüyordu. 

FIFA Etik Kurulu, hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan FIFA Başkanı Sepp Blatter'in görevini 90 gün boyunca askıya almış yerine Infantino gelmişti.

Infantino'nun da finansal fair play kurallarını sistematik bir şekilde ihlal eden Manchester City ve Paris Saint Germain'in Avrupa kupalarından men edilmemesinde büyük rol oynadığı iddia edilmişti.

Infantino döneminde yardımcısı David Chung yarım sene, üyelerden Kwesi Nyantakyi ise ömür boyu FIFA'dan men cezasına çarptırılmıştı.

Infantino seçimin ardından yaptığı konuşmada "Beni seven ve benden nefret eden herkesi bugün seviyorum" dedi, özeleştiri yaptı:

Son üç yıl dört ayın mükkemmel geçtiğini söyleyemem. Kesinlikle hatalar yaptım ve bu hataları telafi etmeye çalıştım. Bugün seçim gününde kimse FFIA'daki skandallar ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili konuşmuyor."

Infantino 2026'da ABD-Kanada-Meksika'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Erkekler Dünya Kupası'ndaki katılımcı takım sayısının 32'den 48'e yükseltileceğini duyurmuştu. 

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU