Siyasiler çağrıda bulundu, Diyarbakır aşılamada atağa geçti: Diyarbakır aşı için seferber oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aşı çağrısı amacına ulaşıyor

Çağrı sonrası Diyarbakır son bir hafta içinde aşılamada atağa geçti. Kentteki sivil toplum ve sendika temsilcileri de kampanya başlatarak, aşı çağrısı yapıyor. 

Türkiye’de aşılama hızı son günlerde arttı. Ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aşılama oranının diğer bölgelere kıyasla daha düşük olması endişe ile karşılanıyor. Aşılama oranlarının düşük olduğu başta Diyarbakır olmak üzere bazı bölge illerinde vakalar artarken, uzmanlar aşı için uyarmaya devam ediyor. 

Erdoğan ve Demirtaş çağrı yaptı, vatandaşlar aşıya koştu

Aşılama oranlarının düşük olduğu Diyarbakır’da uzmanların uyarıları devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptığı aşı çağrısı kentte karşılığını buldu. Diyarbakırlı vatandaşlar, Erdoğan ve Demirtaş’ın çağrılarına kulak vererek aşı oldu. Bir hafta öncesine kadar Diyarbakır’da günlük 9 bin kişi aşı olurken, Erdoğan ile Demirtaş’ın yaptığı çağrı ile birlikte aşılama oranı günlük 15 bini geçti. 

1 günde 15 bin kişi aşı oldu

Independent Türkçe’ye konuşan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihat Tekin, geçen haftaya oranla aşılamada ciddi bir mesafe kaydettiklerini söyledi. 

Tekin şunları söyledi:

"150 ekip sahada gece gündüz çalışıyor. İlçe, köy, cami ve AVM demeden bütün kapıları çalıyoruz. Bir hafta öncesine kadar günlük aşı oranımız 9 ile 10 bin arasındaydı. Ancak dün yaklaşık 15 bin kişi aşı oldu. Bu sayısının daha da artacağına inanıyoruz. "

1.jpeg

Cihat Tekin

 

Siyasilerin mesajları önemli

Siyasilerin verdiği mesajların önemli olduğunu belirten Tekin, "Diyarbakır’da her kesimin aşıya destek vermesi sevindirici. Kentin tüm birleşenlerinden aşı konusunda destek geliyor. Bu ortak ruh bizi pandemiden kurtaracak. Salgına hep birlikte sahip çıkmazsak bununla baş edemeyiz. Çünkü kovid’den kurtulmanın en hızlı yolu aşıdır. Ekiplerimiz her yerde aşı yapmak için çalışıyor. Bazı insanlarımızın kafasında ön yargılar var, sahada anlatıp vatandaşımızı ikna ediyoruz” dedi. 

Toplumda güvenilir kişilerin çağrıları etkili oluyor

Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Elif Turan ise, güvenilir insanların yapmış olduğu çağrıların toplum nezdinde karşılık bulduğunu belirterek, "Odamız, bilimsel olarak güvenirliğini kanıtlamış tüm çalışmaların yanındayız. Bu kapsamda bizde oda olarak aşı kampanyası başlattık. Bu kampanyamız sürüyor. Çünkü pandemiden çıkış aşılar ile olacak. Son 10 günde aşılamada bir artış oldu. Birindi doz aşı da yüzde 22’lerden yüzde 35’lere çıktık. İkinci dozda da benzer artış var. Tabi ki toplumun güvendiği kişilerin aşı çağrısı yapmalarının da etkisi oluyor. Toplum güvendiği kişilerin çağrılarını dikkate alıyor" ifadelerini kullandı. 

3.jpeg
Elif Turan

 

Diyarbakır aşı için seferber oldu

Öte yandan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Tabip Odası, Baro, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD), Sendikalar, İHD gibi sivil toplum kuruluş ve meslek örgütlerinin yanı sıra siyasi parti temsilcilerinin de içinde bulunduğu grup ortak bir açıklama yaparak, aşı çağrısında bulundu. Yapılan ortak açıklamada aşıyla ilgili gerçek dışı iddiaların dikkate alınmaması çağrısı yapılarak aşı olunması istendi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU