Yeni emoji önerilerinde hamile erkek simgesi de var

Artık neredeyse her emojinin toplumsal cinsiyetten bağımsız bir versiyonu var ve uygunsa hepsinin erkek veya kadın hali de mevcut

(AFP)

Unicode Consortium'un yayımladığı taslak listeye göre akıllı telefonlarda, tabletlerde ve bilgisayarlarda kullanılan simgeler yelpazesine hamile erkek emojisi önerildi.

Emojipedia'ya göre yeni emoji "bazı trans erkekler ve non-binary (ikili cinsiyet sınıflandırmasının dışındaki kimlikler için kullanılan terim -çn.) kişiler için hamileliğin mümkün olduğunu onaylıyor".

"Prens" ve "prenses"e alternatif olarak "taçlı kişi" de dahil toplumsal cinsiyet açısından daha kapsayıcı seçeneklerin de eklenmesiyle, neredeyse tüm emojilerin cinsiyetten bağımsız, varsayılan bir versiyonu oluyor. Emojilerin kadın veya erkek versiyonları da eğer mümkünse sunuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

K-Pop hayranları arasında popüler olan ve kalbi temsil eden, işaret parmağı ve başparmağın çapraz tutulduğu bir el; diğer platformlarda gülüyormuş, fakat iOS cihazlarda şaşkınlık içinde gibi görünen bir yüzdeki değişiklik ve farklı ten renklerinde el sıkışma emojisi de diğer yeni emojilerden bazıları.

"Gözetleyen göz", "gözyaşlarını tutma", "selamlama" ve eriyen gülen yüz gibi başka yüzler de var.

Mercan, dudak ısırma, kuş yuvaları, fasulyeler, taşan bir bardak su, kaydırak, koltuk değneği, röntgen ve boş pil gibi 20 yeni simge de var.
 


Emoji 14.0 sürümü için nihai emoji listesi henüz onaylanmadı fakat taslak listeye benzemesi ve listeye yeni emoji eklenmemesi muhtemel. Emojipedia "Eylülden önce her zaman değişiklik veya çıkarma yapılması yönünde düşük bir ihtimal mevcut" ifadelerini kullanıyor.

Emojilerin çıkış tarihleri işletim sistemine ve üreticiye göre değişse de ilk etapta emoji desteğinin 2021'in sonlarında piyasaya sürülmesi ve güncellemelerin çoğunun 2022'nin ilk yarısında gerçekleşmesi muhtemel.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU