Miami Emniyet Müdürü Acevedo, Küba yönetimine karşı düzenlenen protestolara katıldı

Emniyet müdürü, Fox News'e Küba'da rejim değişikliğini desteklediğini söyledi

Miami Emniyet Müdürü Art Acevedo, 14 Temmuz 2021'de Florida eyaletinin Miami kentindeki Versailles restoranının önünde müzik çalınırken bazı protestocuların üzülmesi üzerine bir protestocuya sarıldı (AFP)

Miami Emniyet Müdürü, kentte Küba hükümetini protesto eden göstericilerle birlikte yürüdü, ada ülkesinde rejim değişikliği görmeyi umut eden aktivistleri kucakladı ve teselli etti.

Şehrin emniyet müdürü Art Acevedo, Küba karşıtı protestoculara katılarak ağlayan bir çift adama ve diğer duygusal göstericilere sempati gösterdi.

Fidel Castro'nun Fulgencio Batista rejimini devirmesinin ardından ülkeden kaçan çok sayıda Kübalı, Miami'ye yerleşmişti. Miami'de yaşayan birçok Kübalı, Castro'nun devrimci hükümetine muhalif.

Ada, pandeminin başlangıcından bu yana koronavirüs vakalarındaki en büyük artışa tanıklık ederken Kübalılar şu anda yükselen fiyatların yanı sıra yeterli gıda ve ilaç bulunamamasını protesto ediyor. Hükümeti ve polisi destekleyen protestocular da ayaklanmaya karşı mücadele etmek için seferber oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Acevedo çarşamba günü televizyon kanalı WSVN'ye, polisin protestoculara onları sokağa çıkaran sebeplerden bağımsız olarak empati göstermesi gerektiğini söyledi.

Acevedo "Topluluğumuz acı çekiyor ve ister geçen yaz yapılan Siyahilerin Hayatı Önemlidir ister George Floyd protestoları olsun, kolluk kuvvetlerindeyseniz, özellikle bir polis şefiyseniz ve empati gösteremiyorsanız topluluğunuzla birlikte olamazsınız, muhtemelen orada olmanıza gerek yok" ifadeleri kullandı.

Miami'deki Siyahilerin Hayatı Önemlidir protestocuları müdürün yorumlarına şaşıracaktır: 2020 George Floyd protestoları sırasında birçok kişi polis teşkilatının yürüyüşlerini bölmek için düzenli olarak orantısız güç kullandığını iddia etmişti.

Acevedo "Emniyet müdürü olduğunuzda o şehirde yaşamanız ve o topluluğun bir parçası olmanız gerekir" dedi.

Bu bizim topluluğumuz. Geçen yaz Siyahilerin Hayatı Önemlidir'di, George Floyd ailesiydi. Geçen yaz Afrikalı-Amerikalı topluluğunda ve bu yıl Küba topluluğunda bu acıyı hissedemiyorsanız o zaman gidip başka bir şey yapmalısınız.

Fox News'e konuşan Acevedo, Küba'da rejim değişikliği isteyen, Miami'de yaşayan Kübalılara sempati duyduğunu ifade etti:

Kübalılar olarak her sabah uyanıyoruz ve hey, bu o*** ç***larının iktidarı bitmedi mi diyoruz. Ve bitmedi. İnsanlar bu hükümet üzerindeki baskıyı sürdürmemiz gerektiğini anlamıyor.

Birkaç gün önce Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, ABD yönetimini rejimi değiştirmek için Küba'daki protestolara müdahil olmaya çağırdı.

Latin Amerika ve Güney Amerika ülkelerinin demokratik süreçlerine müdahale etmeye dair uzun bir geçmişe sahip olan ve rejimleri devirmek için genellikle şiddet kullanan muhalefet güçlerini eğiten ABD yönetimi, Küba'da süregelen protestolarda herhangi bir rol oynadığını reddetti.

Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki gazetecilere verdiği demeçte Küba'daki protestoların iç çekişmelerden doğduğunu ve ABD yönetimi tarafından teşvik edilmediğini söyledi.

Şehir polisi Küba hükümetini protesto eden göstericilerin karayollarını kapatmasına izin verdiğinde eleştirilerin hedefi olmuştu; bu, polis teşkilatının 2020'deki Siyahilerin Hayatı Önemlidir protestoları sırasında hoş görmediği bir yöntemdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU