Puro ve sigarillo gibi ürünlerin ÖTV oranlarında düzenleme yapıldı

Cumhurbaşkanı Kararı ile tütün içeren purolar, uçları açık purolar, sigarillolar ve diğerleri için ÖTV oranları yeniden belirlendi.

Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Oran ve Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi / Fotoğraf: AA

Puro ve sigarillo gibi ürünlerde özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları yeniden belirlendi.

Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Oran ve Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, tütün içeren purolar, uçları açık purolar, sigarillolar, diğerleri (Tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar, sigarillolar ve sigaralar) için ÖTV oranı yüzde 45 olarak belirlendi.

Söz konusu ürünler için asgari maktu vergi tutarı 0,4386, maktu vergi tutarı da 0,5863 olarak uygulanacak.

otv.jpg
Kaynak: Resmi Gazete

 

25 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Temmuz 2020’de açıklandığı şekliyle, sigara ve puro gibi tütün mamullerinde asgari vergi tutarı 0,4883 TL, maktu vergi miktarı ise 0,42 TL olarak bırakılmış, bu tutarların Ocak-Haziran 2021 dönemi için aynı kalması karara bağlanmıştı.

Aynı şekilde 25 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile de, Temmuz-Aralık 2021 döneminde alkollü içkiler ile tütün mamullerinde ÖTV oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU