Babacan: Alevilerin sorunlarının çözümü için her adımı atmaya hazırız

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, "Etnik, dini, mezhebi ve kültürel tüm çeşitliliğimizi sahipleniyoruz. Toplumdaki tüm farklılıkları kapsayan ‘eşit vatandaşlık’ anlayışından hiçbir zaman sapmayacağız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay’da partisinin 1. Olağan Antakya ve Defne ilçe kongrelerinde konuştu. Babacan konuşmasında, "Alevi vatandaşlarımızın başta ibadethanelerine ilişkin talepleri olmak üzere inanç, düşünce ve davranış temelindeki sorunlarının çözümü için de gerekli her türlü adımı atmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Hükümetin Suriye politikasında "ısrarlı yanlışını" koruduğunu belirten Babacan, "Dar bir ideolojiyi tüm dış politika sathına egemen kılmanın peşine düştüler. Ülkemizi uluslararası arenada yapayalnız bıraktılar, adına ‘değerli yalnızlık’ koydular. Değere bak değere. Nerede değer? Yalnızlığın değeri beş para ettiğini anlayınca mı Sisi’nin peşine düşüyorsunuz?" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Eşit vatandaşlık" vurgusu

"Etnik, dini, mezhebi ve kültürel tüm çeşitliliği" sahiplendiklerini aktaran Babacan, "Toplumdaki tüm farklılıkları kapsayan ‘eşit vatandaşlık’ anlayışından hiçbir zaman sapmayacağız" dedi.

Babacan konuşmasına şöyle devam etti:

Tüm vatandaşlarımızın, inançlarının gereğini korkusuzca ve huzurla yaşayabilecekleri özgür bir Türkiye’yi oluşturacağız. Ötekileşme hissi doğuran tüm uygulamalara son vereceğiz. Alevi vatandaşlarımızın başta ibadethanelerine ilişkin talepleri olmak üzere inanç, düşünce ve davranış temelindeki sorunlarının çözümü için de gerekli her türlü adımı atmaya hazırız.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU