Erdoğan: Din kisvesi altında milleti sömürenlere izin vermeyeceğiz

FETÖ'ye yönelik operasyonların devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bizim kutsallarımıza saldıranlara izin vermeyeceğiz. Dinimizi yıllardır bunlar sömürdüler. Evet, açık söylüyorum, aldandık. Şimdi toparlandık" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Salgın tehdidinin azalmasıyla il ziyaretlerini hızlandırdıklarını söyleyen Erdoğan, milletvekillerinin de bulundukları şehirlerde vatandaşları ziyaret etmesi çağrısında bulundu.

"Biz hiçbir zaman vatandaşımızın kapısına seçimden seçime giden bir parti olmadık" diyen Erdoğan, "Yılın her günü ana kademesinden tüm teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle sahayı güçlü bir şekilde tutmak mecburiyetindeyiz. Bizim boş bıraktığımız her alanı karşı tarafından yalan ve iftirayla doldurduğunu unutmamalıyız" dedi.

CHP'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan şöyle devam etti:

CHP ve şürekâsı kendilerince yakaladıkları fırsatlarını değerlendirmek için yalan ve iftira çıtasını yükselterek milletimizin zihnini bulandırmaya çalışıyor. Yurtdışındaki kimi çevrelerden aldıkları desteklerle bu kesimin gerçek yüzünü milletimize göstermek boynumuzun borcudur. Onların gündemlerinin peşine takılmayacak sadece hakikatleri ortaya koyarak sergilenen oyunu bozacağız. CHP içinde yaşanan taciz, tecavüz, hırsızlık, istismarı gözden kaçırmak için başlattıkları karalama kampanyalarını başlarına geçireceğiz. Nasıl kıyılarımızı işgal eden müsilaj üstesinden bilimin ışığıyla geliyorsak siyasi müsilajı da aynı şekilde etkisiz hale getireceğiz. İşte bu sebeple sizlerden tüm vaktinizi ve enerjinizi milletimizin gönlünü kazanmaya yönelik çalışmanızı istiyorum. Bu mevziiyi kaybettiğimizde tüm kazanımların tehdit altına gireceğini unutmamalıyız.

Erdoğan ayrıca, "Kimi belediyelerin bizim başlattığımız projeleri sahiplenme gayretlerine karşı dikkatli olmalıyız. Siyasi hırsızlık, hizmet hırsızlığı daha da kötüdür. Bu tür girişimlere karşı da iyi bir bilgilendirme çalışması yürütmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Din kisvesi altında milleti sömürenlere izin vermeyeceğiz"

Yarın 15 Temmuz darbe girişiminin 5'inci yıldönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, FETÖ'ye yönelik operasyonların da devam ettiğini vurguladı.

Erdoğan şunları kaydetti:

Devlet ve millet hayatının her yerine sızan bu sinsi yapının ülkeden temizlenmesi kolay değildir. Biz bunları içeride de dışarıda da kovalıyoruz, yakaladıkça Türkiye'ye getiriyoruz. Orta Asya'nın en büyük finans olaylarını koordine eden yakalandı, getirildi, sorgulamaları yapıldı, şimdi yola devam ediyoruz. Örgütün ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde hain emellerini yerine getirmek için fırsat kollayan mensupları olduğu açıktır. FETÖ'nün son mensubu etkisiz hale getirilene kadar takip edeceğiz. Din kisvesi altında milleti sömürenlere izin vermeyeceğiz. Bizim kutsallarımıza saldıranlara izin vermeyeceğiz. Dinimizi yıllardır bunlar sömürdüler. Evet, açık söylüyorum, aldandık. Şimdi toparlandık. 2010'dan sonra bu süreci farklı bir atmosferde götürüyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU