Soylu'dan "Uyuşturucu satıcılarının ayaklarını kırın" sözleri hakkında açıklama

"941 kişi hayatını kaybediyordu şimdi 314'e indi, yanlış mı dedim, doğru mu?"

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçmişte polislere söylediği "Uyuşturucu satıcısını bulursanız ayaklarını kırın" sözleri hakkında "Yanlış mı dedim, doğru mu? Ne oldu, 941 kişi hayatını kaybediyordu şimdi 314'e indi" açıklaması yaptı.

Kırkağaç 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı 31'inci Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu Mezuniyet Töreni'ne katılan Bakan Soylu, uyuşturucuyla mücadelede geçen yıl yakalanan uyuşturucunun piyasa değerinin 165 milyar lirayı bulduğunu, şu ana kadar 55 milyon kök kenevir yakaladıklarını, bunun da narkoterörün bittiğinin en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uyuşturucuya bağlı ölümlerin 2016'da 941 olduğunu ifade eden Soylu, 2018 yılında tartışma yaratan sözlerini hatırlatarak şunları kaydetti:

Evlatlarımızı uyuşturucuya kurban etmedik, mücadele ettik. Bana kızdılar, gerçi bana çok kızıyorlar da... Dedim ki 'Anne babaları gözü yaşlı bırakmayalım, uyuşturucu satıcılarına gereğini yerine getirelim.' Tabii sırça köşkünde durursan, annelerin 'sen devletin adamısın, ne olursun evladımı kurtar.' demesinin ne demek olduğunu bilmezsin. Ama biz bu milletin evladıyız. Onun için dedim ki 'Uyuşturucu satıcısını bulursanız ayaklarını kırın.' Yanlış mı dedim doğru mu ? Ne oldu, 941 kişi hayatını kaybediyordu şimdi 314'e indi.

"Kırın, suçu bana atın" demişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 Ocak 2018 yılında MEB Şura Salonu'nda düzenlenen Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı’na katılmıştı. 

Soylu, toplantıda şu ifadeleri kullanmıştı:

Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak bir kişiye gereğini yerine getirme görevidir. Suçunu bana atsın. Bunun suçu neyse, 5 yıl içeride yatmaksa yatarız, 10 yıl içeride yatmaksa yatarız, 20 yıl içeride yatmaksa yatarız. Çok net söylüyoruz. Bu 2018 yılında bunların kafasına çökeceğiz ve milletimizi bu illetten kurtaracağız. Ben bir 1.5 bu talimatı veriyorum arkadaşlara. Bulduğunuz zaman gereğini yerine getirin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU