Birleşik Krallık polisi 180 milyon sterlin değerindeki kripto paraya el koydu

El konulan miktar, Birleşik Krallık’ta şu ana kadar el konulan en büyük miktardaki kripto para olarak kayıtlara geçti

Birleşik Krallık polisi, kara para aklama soruşturması kapsamında 180 milyon sterlin (250 milyon dolar) değerinde kripto paraya el koydu / Fotoğraf: Twitter

Birleşik Krallık polisi, kara para aklama soruşturması kapsamında 180 milyon sterlin (250 milyon dolar) değerinde kripto paraya el koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

El konulan miktar, Birleşik Krallık’ta şu ana kadar el konulan en büyük miktardaki kripto para olarak kayıtlara geçti.

Emniyet Müdürü Joe Ryan, "Şüpheli para aklama operasyonunun merkezindekilere odaklandığımız için bugünkü el koyma, gelecek aylarda devam edecek bu soruşturma için bir diğer önemli kilometre taşı oldu" dedi.

24 Haziran'da da 114 milyon sterlin değerinde kripto paraya el konmuş ve 39 yaşındaki bir kadın kara para aklama şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Birlşik Krallık'tan kripto paraya üst üste darbe

Birlşik Krallık Merkez Bankası (BOE) Başkanı Andrew Bailey, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada kripto para birimlerinin "gerçek bir değeri olmadığını" belirterek, bu varlıklara yatırım yapan kişilerin tüm paralarını kaybetmeye hazırlıklı olması gerektiğini söylemişti.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance ülkede yasaklanırken, Barclays ve Santander UK Binance'a müşterilerinin ödeme yapmasını durdurma kararı almıştı.

Birleşik Krallık'ta peş peşe gelen bu kararlar, son aylarda düşüş trendinde olan kripto varlıklar piyasasına ağır bir dabe daha indirmiş oldu.

 

Independent Türkçe, Reuters  

DAHA FAZLA HABER OKU