İmamoğlu YSK'nın kararını değerlendirdi: Gerekçeli kararlarının hiçbir anlam ifade etmediğini ortaya koydular

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu bayram namazı sonrası konuştu, Yıldırım ve diğer adayların bayramını kutladı

Fotoğraf: Twitter @ekrem_imamoglu

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sandık görevlileri ile ilgili kararını üzücü olarak nitelendirerek, "Ramazan ayının girişinde böyle bir karar verip, son gününde böyle bir karara imza atarak aslında gerekçeli kararlarının hiçbir anlam ifade etmediğini ortaya koymuş oldular. Demokrasi ağır darbe almıştır" ifadesini kullandı. 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile ortak televizyon programına katılma konusundaki görüşleri sorulan İmamoğlu, "Sanırım 17 yıldır memleket böyle bir görüntüyü görmedi. Bunun görülmesi ülkemizin demokrasisi adına sevindirici bir hareket olacaktır. Umuyorum gerçekleşir. Arkadaşlarım görüşecekler" dedi.
 

imamoğlu bayram namazı 1 independent.png
Fotoğraf: Twitter @ekrem_imamoglu


Sosyal medyadan bayram tebriğine yanıt

Bayram namazını Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii'nde kıldıktan sonra İstanbullularla bayramlaşan İmamoğlu, Yıldırım'ın Twitter'dan bayramını tebrik etmesine de yanıt verdi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 "Sabah Twitter üzerinden bayramımı tebrik eden Sayın Binali Yıldırım'a, eşi hanımefendiye ve bütün ailesine, Saadet Partisi adayı Necdet Bey'e ve ailesine, Vatan Partisi adayı ve ailesine, kısacası bu süreçte koşacak olan tüm rakiplerimize iyi bayramlar diliyorum. Umut ederiz, centilmence, bundan sonrası için güzel cümlelerin kurulduğu ve insanların birbirine güzel mesajlar verebildiği bir kampanya süreci olur. Bu anlamda ben de rakiplerimizin bayramını tebrik ediyorum." 

Binali Yıldırım sosyal medyadan İmamoğlu ve diğer partilerin İstanbul adaylarının bayramını tebrik etmişti.

 


"Ben Türküm, ne demek istiyorlar?"

Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı ve eski AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'un sosyal medyada paylaştığı belirtilen ifadelerin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"Hiç fark etmiyor benim için. Ben insanım, dünya insanıyım. Böyle laflar, insanları karalama falan vesaire bunlar geçti. Kötü laf edenler içlerinden ne geçiyorsa aynaya baksınlar, yüzlerinde görürler onu. Kimsenin hakkında da kötü bir şey düşünmüyorum. Ama benim geçmişimle ilgili uğraşmasınlar. Kaldı ki komşumuz Yunanistan'ın ismini anıyorlar. Ne demek istiyorlar? Ben Türk'üm benimle ilgili ne demek istiyorlar? Bu ülkede farklı etnik kökeni olan insan var. Onlar için ne demek istiyorlar?" 

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy sosyal medya hesabından "Yunan gazetesi İstanbul’u bir Yunan kazandı diye manşet attığında,ne alaka ben Rum çocuğu değilim diyemeyen CHP’nin adayı yerine Topal Dursun’un Oğlu kazansın diyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU