Akar'dan "Eşek gibi saf tutacaklar" sözlerine tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKİT Haber Müdürü Murat Alan'ın sözleri için "Kimsenin haddi değil" dedi

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, generaller için "Erdoğan'ın arkasında eşek gibi saf tutacaklar" diyen AKİT Haber Müdürü Murat Alan'a tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bayramın sabahını TSK'nın komuta kademesiyle birlikte Hakkari'nin Derecik ilçesinde sınırın sıfır noktasındaki, Pençe Harekatı’nın Taktik Komuta Yeri olan 34. Hudut Tugay Komutan Yardımcılığı'nda askerlerle geçirdi.

"Kimsenin haddi değil"

Burada bir konuşma yapan Hulusi Akar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesini general, subay, astsubay, uzman erbaş, er ayrımı olmaksızın bir bütün olarak diğer güvenlik güçleriyle omuz omuza vererek sürdürerek şunları kaydetti:

"Bu birlikteliğimize bazıları yalan yanlış konuşmalarla zarar vermeye çalışıyorlar. Türk Silahlı Kuvvetlerine, komuta yapısına, generallerine, subaylarına, astsubaylarına dil uzatmak kimsenin haddi değil. Bu şekilde konuşanlar yargı önünde bunun hesabını verecekler. Bu konuda Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak yapılması gereken neyse hukuk çerçevesinde yapmaya devam edeceğiz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Burada gece gündüz, dağ tepe demeden bu faaliyetleri takip eden, planlayan, komuta eden generallerimizle ilgili ileri geri konuşmak kimsenin haddi değil. Bunlar hadlerini bilecek, öğrenecekler. Yargı önünde hesabını verecekler."

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU