Elon Musk, sonraki uçuşlardan biri için Branson'ın şirketinden yer ayırttı

Branson "Elon arkadaşım ve belki bir gün ben de onun gemilerinden biriyle seyahat ederim" dedi

(Reuters/AFP)

Bir gazete haberine göre, Tesla'nın kurucusu Elon Musk, rakip milyarder Sir Richard Branson'ın Virgin Galactic'inin gelecekteki uzay uçuşlarından birine bilet aldı.

Branson pazar günü Virgin Galactic uçuşuna katılarak kendisi, Musk ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos arasında geçen milyarderlerin uzay yarışında uzayın sınırına dokunmayı başaran ilk isim oldu.

The Sunday Times, Virgin'in rakibi SpaceX'in sahibi Musk'ın, Branson'ın uçuşlarından birinde yer ayırtmak için 10 bin dolar (yaklaşık 86 bin TL) depozito ödediğini bildirdi. Musk'ın Virgin Galactic'le uçuşunun tarihi henüz belirlenmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Sunday Times'a konuşan Branson "Elon arkadaşım ve belki bir gün ben de onun gemilerinden biriyle seyahat ederim" dedi.

SpaceX uzaya düzinelerce roket fırlattı ve bunlardan bazıları mürettebatlı uçuşlardı ama Musk bunlardan hiçbirine katılmadı. Şirket bu sonbaharda tamamen özel ilk uzay uçuşunu gerçekleştirmeyi planlıyor.

Bezos, 20 Temmuz'da şirketi Blue Origin aracılığıyla kendi roketinde uzaya ulaşmayı planlıyor.

Virgin Galactic'le uçuşa 4 dakika boyunca sıfır yerçekiminde bulunmak da dahil ve zengin turistlerin bir bilet için 250 bin dolar (yaklaşık 2 milyon TL) ödemesi bekleniyor.

Blue Origin, genellikle uzayın sınırı olarak tanımlanan Kármán çizgisini geçmediği için Branson'ın yolculuğuna uzaya yolculuk denemeyeceğini iddia etti.

Virgin Galactic'in uzay uçağı Unity, Dünya'ya inmeden önce yaklaşık 90 bin metre yüksekliğe ulaştı.

Uçuş, Branson'ın gelecek yıl satışa çıkarmayı planladığı uzay turizmi deneyiminin bir denemesiydi.

"Not defterimi yanıma aldım ve bizimle uzaya gidecek bir sonraki kişinin deneyimini çok daha iyi hale getirecek 30 veya 40 ufak noktayı not aldım" dedi.

Bazen bu ufak noktaları bulmanın tek yolu bir uzay gemisine binip uzaya gitmek ve bunu kendiniz deneyimlemektir.

Bir hafta içinde 71 yaşına girecek Branson, 70'lerinde uzaya giden ikinci kişi oldu. ABD'li astronot John Glenn, 1998'de Ohio eyaleti adına görev yapan bir ABD senatörüyken, 77 yaşında Discovery Uzay Mekiği'yle uzaya uçmuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU