HDP'li Paylan: Torba teklifte OHAL rejiminin 3 yıl daha uzatılması öneriliyor

Paylan açıklamasında, "Biz artık bu ülkenin olağan bir rejime dönmesi gerektiğini söylüyoruz ama darbeyi Allah'ın bir lütfu olarak görenler, OHAL rejiminden faydalandıklarını düşünüyorlar" dedi

Fotoğraf: AA

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Paylan, Kadıköy'deki Surp Takavor Kilisesi'ne karşı büyük bir saygısızlık yapıldığını, kilisenin kapısının üzerine çıkan bazı kişilerin, yüksek sesli müzik eşliğinde burada oyun oynadığını söyledi.

Kiliseye yönelik bu saygısızlığı yapanları, bu saygısızlığa yol verenleri kınadığını ifade eden Paylan, "Kilisenin bulunduğu meydanda sürekli sivil ve resmi polisler bulunuyor. Bu olayın gerçekleştiği sırada da orada polisler vardı ama bu saygısızlığa sessiz kaldılar, yol verdiler." görüşünü ileri sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paylan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen ekonomiye ilişkin kanun teklifinde, "OHAL rejiminin 3 yıl daha uzatılmasının önerildiğini" savunarak, "Biz artık bu ülkenin olağan bir rejime dönmesi gerektiğini söylüyoruz" dedi.

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifine değinen Paylan, "Bu torba teklifte, OHAL rejiminin 3 yıl daha uzatılması öneriliyor. 15 Temmuz 2016'nın üzerinden tam 5 yıl geçti. 5 yıldır bu ülkeyi bir OHAL rejiminde yaşatıyorlar. Biz artık bu ülkenin olağan bir rejime dönmesi gerektiğini söylüyoruz ama darbeyi Allah'ın bir lütfu olarak görenler, OHAL rejiminden faydalandıklarını düşünüyorlar" görüşünü savundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU