İçişleri Bakanlığı Müşaviri'nden Cumhuriyet yazarına: 24 saat süren var

Bakan müşaviri, Terkoğlu’nun bugünkü köşe yazısındaki “imasını ispatlaması için 24 saat süresi olduğunu” söyledi

Fotoğraf: Cumhuriyet

İçişleri Bakan Müşaviri Burak Gültekin, Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu’na bugünkü köşe yazısından dolayı tepki gösterdi.

Gültekin, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda Terkoğlu’nun yazısındaki iddiaları ispatlaması için “24 saat süresi olduğunu" ve gazetecinin manevi tazminat davası ile karşılaşacağını söyledi.

Gültekin’in mesajları şöyle:

Cumhuriyet Gazetesi’nin 'acar araştırmacı' yazarı Barış; Köşe yazını yazabilmek için kalkmış Esenyurt’lara kadar gitmiş, orada araştırmalar yapmış, bir AVM önünde boydan güzel bir foto çektirmişsin. Araştırmanda, Esenyurt’ta 2 tane Özyurt firması olduğunu, bu 2 firmanın da Sayın Bakanımızla bağlantılı olduğunu ima etmişsin. Yazında iddia ettiğin gibi Sayın Bakanımızın bu 2 firma ile bağlantısı iftiranı belgeleriyle ortaya koyman için 24 SAAT süren var. SANA 2 JOKER -İrtibatlın E.O. ile konuşabilirsin (Cumhuriyet yönetimine söyleyip söylememeyi sen bilirsin) -Bağlı olduğun malum ülkenin elemanları ile konuşabilirsin 24 SAAT İÇİNDE İFTİRANI BELGELE. Bu yalanını da açtığımız manevi tazminat davasına ekleyeceğiz Süre başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Terkoğlu ne yazdı?

Terkoğlu bugün “Esenyurt kavgasının altında ne var?” başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

“Geçen hafta Sedat Peker’in Esenyurt iddialarının ardından ilçeye gittim. Esenyurt’taki silahlar ya da Esenyurt’taki kaset operasyonu konuşulurken asıl önemli olan Esenyurt’un rantıydı” diye yazan Terkoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:

Esenyurt sokaklarında gezince buranın artık “Özyurt” olarak anıldığını görüyorsunuz. Yüksek kulelerin üstünde hep bu isim yazıyor. Aslında iki Özyurt birbirine karıştırılıyor: Özyurt AŞ ve Özyurtlar Holding. Özyurt AŞ’nin başında Orhan Özyurt, Özyurtlar Holding’in başında ise Tamer Özyurt var. Aynı soyadı taşıyan, biri Trabzonlu diğeri Antepli iki aile, iki şirket farklı. Ancak onları birleştiren Esenyurt ve Kadıoğlu’nun arkalarındaki desteği. Bir de iki şirketin de son dönemde İçişleri Bakanı ile anılıyor olması. Gizli saklı da değil. Öyle ki bugün Özyurt AŞ’nin resmi sayfasına girdiğinizde, şirket haberlerinin birinci sırasında sizi şu haber karşılıyor: “Bakan Soylu ziyareti”. Esenyurt’ta Özyurt’un Soylu’ya yakınlığı herkesin konuştuğu sır. Zira Orhan Özyurt, Soylu’ya bir telefon uzaklıkta olduğu gibi, zaman zaman iki ismin görüştüğü biliniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU