Araştırma: Red Dead Redemption 2 yaban hayatını öğrenmek için eğitim aracı olarak kullanılabilir

Eğitimciler, doğabilimciler ve doğa koruma çalışmalarına katılanlar, bir iletişim aracı olarak bu tür video oyunlarına daha ciddi yaklaşmalı

Red Dead Redemption 2'nin yapımı en az 8 sene sürmüş ve gelmiş geçmiş en maliyetli video oyunlarından biri olmuştu (Rockstar Games)

Birleşik Krallık'ta, ünlü video oyunu Red Dead Redemption 2'nin yaban hayatıyla ilgili temel bilgilerin öğrenilmesinde bir eğitim aracı olarak kullanılabileceğine dair bir araştırma yapıldı.

Red Dead serisi, 19'uncu yüzyılın sonlarına doğru Kuzey Amerika'da geçen ve bu bölgenin ekosistemine detaylı şekilde yer veren, Western temalı bir açık dünya aksiyon-macera oyunu.

ABD'li oyun şirketi Rockstar Games tarafından üretilen Red Dead Redemption 2, 2018'de piyasaya sürülmüştü.

Truro and Penwith College ve Exeter Üniversitesi'nden üç akademisyenin hazırladığı çalışmaya, 55 ülkeden 18 ila 54 yaş arasındaki 586 kişi katıldı. Çoğunluğu 18 ila 34 yaşlarındaki katılımcılardan 444'ü oyunu oynarken, diğer 141 kişiyse oyunu daha önceden oynamamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırma 8 Temmuz'da British Ecological Society adlı akademik dergide yayımlandı.

Katılımcılara, oyunda bulunan 15 hayvanın kendi doğal ortamlarında çekilmiş fotoğrafları gösterildi ve bu türlerin adlarını doğru şekilde yazmaları istendi.

Çalışmada oyunu oynayan kişilerin ortalama olarak 15 hayvandan 10 tanesini doğru olarak tanımladığı, oyunu oynamayanlarınsa ortalama 7 hayvanın adını bilebildiği ortaya çıktı.

Ayrıca oyunu yakın zamanda ve daha uzun süre oynamış kişilerin hayvanları bilme konusunda daha isabetli cevaplar verdiği ifade edildi.

Yaban hayatındaki türlere ek olarak oyuncular hayvan davranışları ve türler arasındaki etkileşimlere ilişkin de oyunu oynarken bilgi edindiklerini belirtti.

Araştırmanın sonuç kısmında, büyük bütçeli video oyunlarının eğlencenin yanı sıra eğitim amaçlı da kullanılabileceği ifade edildi.

Buna göre eğitimcilerin, doğabilimcilerin ve doğa koruma çalışmalarına katılanların bir iletişim aracı olarak bu tür video oyunlarına daha ciddi yaklaşması gerektiği ifade edildi.  



Independent Türkçe, Gamingsym, Study Finds

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU