Lunaparkta dehşet: Devrilecek aleti elleriyle durdurmaya çalıştılar

Çevredekilerin cesur davranışıyla büyük bir felaketin önüne geçildi

Büyük bir facianın önüne geçilen olayda hiç kimse yaralanmadı (UpNorthLive)

ABD'nin Michigan eyaletindeki lunaparkta felaketin eşiğinden dönüldü.

Traverse City bölgesinde 95'incisi kutlanan Yıllık Ulusal Kiraz Festivali kapsamında kurulan lunaparkta perşembe akşamı "Uçan Halı" adlı makineye binenler büyük bir kazadan kurtuldu.

Yaklaşık 10 kişinin bindiği makine çalışmaya başladıktan bir müddet sonra makinenin bulunduğu platform kendiliğinden sallanmaya başladı.

Çevredeki vatandaşlardan birinin kaydettiği görüntülerde, platformun gittikçe daha fazla sallandığı ve devrilme tehlikesinin oluştuğu görülüyor.
 


Festivale katılanlarsa durumu görür görmez platforma doğru hızla koşmaya başladı. Kısa süre içinde onlarca kişi platformun korkuluklarına tutunarak devrilmesini engellemeye çalıştı.  

Herhangi bir kaza yaşanmadan makine durdurulduğundaysa herkes rahat bir nefes aldı ve Uçan Halı'dan inenler sevdiklerine sarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çevredekilerin cesur davranışıyla büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu.

Festivali düzenleyen ve makineyi kurduğu düşünülen Arnold Amusements, teknik arızaya ilişkin detaylı bir açıklamada bulunmazken, yetkililer makinenin söküldüğünü ve inceleme için üreticiye gönderildiğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden da geçen hafta festivale katılmış, eyaletteki bir çiftliği ziyaret ederek kiraz toplayıp seçmenlerle sohbet etmişti.



Independent Türkçe, New York Post, CBS

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU