Erdoğan, "Uçakları satacağım" diyen Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi: Tren ve otobüse binersin, sonra muasır medeniyetler seviyesine çıkacağım dersin

Türkiye ekonomisine saldırı olduğunu savunan Erdoğan, "Ekonomimizi döviz kuru oyunlarına karşı güçlendirdik" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Son 8 yıldır, ülkemizle birlikte partimizin ve şahsımızın da yaşadığı kesintisiz saldırı sürecinden milletimizden aldığımız destekle dimdik çıkmayı başardık" diyen Erdoğan şunları kaydetti:

Fitili ilk Gezi Olayları'yla ateşlediler. Sonra işi ülkemizin tüm kalkınma projelerinin durdurulması, milli politikalardan vazgeçilmesine kadar götürdüler. Biz buradaki oyunu gördük ve kararlı bir duruş sergileyerek bu oyunu bozduk. Ardından FETÖ'nün 17/25 Aralık kumpasını devreye soktular. Bu kumpası da milletimizle boşa çıkardık. CHP'nin borazanlığını yaptığı bu süreci seçimlerde kullanmaya çalıştılar. Milletimizin dirayeti ve kararlığıyla her iki seçimde de hüsrana uğradılar. Sonra PKK sahne aldı. Masum insanları canlı kalkan olarak kullanarak kendilerince bir senaryo uyguladılar. Milletimizle omuz omuza vererek teröristleri açtıkları kuyulara gömdük. 

"Ekonomimizi döviz kuru oyunlarına karşı güçlendirdik"

"Kur üzerinden faizleri ve enflasyonu yükselterek ülkemizi ekonomik krizlerin altında ezmek için atağa kalktılar" diyen Erdoğan, hükümet olarak daha önceden buna hazırlık yaptıklarını söyledi.

Yurtdışından Türkiye'ye ait altınların getirtildiğini söyleyen Erdoğan, "Hamd olsun bu süreci de en az hasarla atlattık. Elbette sıkıntılar yaşadık ama hedeflenen sonuç ile hasar arasında dağlar kadar fark var. Gezi olaylarındaki amaç neyse, ekonomideki oyun da aynıdır. Ekonomimizi döviz kuru oyunlarına karşı güçlendirdik" dedi.

Erdoğan ayrıca, salgının küresel düzeydeki seyrine ve ekonomideki gelişmelere göre ilave destek adımları da atabileceklerini belirtti.

"Tarifeli uçaklarla mı yarış edeceksin?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İktidara gelirsek, devlete ait özel uçakları satacağız" sözlerini de eleştirdi.

Erdoğan şunları kaydetti:

Uçakları satacakmış. Senden öncekiler de bunları söylediler. Devlet yönetmenin ne anlama geldiğinden haberin yok. Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın, tarifeli uçaklarla mı? Tarifeli uçaklarla mı yarış edeceksin? Trene binersin, otobüslerle birlikte seyahat edersin. Sonra muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağım dersin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU