Şelalede selfie çekmeye çalışırken ayağı kayan kadın öldü

“Bu olay bize tehlikeli alanlarda selfie veya başka fotoğraflar çekmenin acı sonuçlarını hatırlatıyor”

Kaliforniya'daki Eagle Şelaleleri'nde ayağı kayarak düşen genç kadın hayatını kaybetti / Fotoğraf: Kuzey Tahoe İtfaiye Teşkilatı

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan bir şelalenin yanında selfie çekmek isterken ayağı kayan kadın hayatını kaybetti.

Kuzey Tahoe İtfaiye Teşkilatı olayın Tahoe Gölü üzerindeki Eagle Şelaleleri'nde meydana geldiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görgü şahitlerinin aktardığı bilgiye göre, ismi açıklanmayan genç kadın gölden yaklaşık 45 metre yükseklikteki şelalenin kenarına gelerek selfie çekti.

Burada tehlikeli alana girişi engelleyen herhangi bir korkuluk bulunmadığını söyleyen İtfaiye Sözcüsü Erin Holland, Sierra Nevada dağlarıyla çevrili şelalenin rekor seviyedeki kar yağışı yüzünden oldukça hızlı aktığını ve suyunun çok soğuk olduğunu belirtti.  

İtfaiyeden yapılan açıklamadaysa şu ifadelere yer verildi:

“Tahoe Truckee Bölgesel Kurtarma Timi, Emerald Bay’de bulunan Eagle Şelaleleri yetkililerinin çağrısı üzerine fotoğraf çekerken ayağı kayan ve düşen genç kadını kurtarmak için harekete geçti. Bu olay bize tehlikeli alanlarda selfie veya başka fotoğraflar çekmenin acı sonuçlarını hatırlatıyor. Şelalelerin, nehirlerin ve soğuk suların gücünü hafife almayın.”

Bu olay, Kaliforniya’da geçen yıldan bu yana yaşanan selfie kaynaklı ölümlerin son örneği oldu.

Geçen eylülde 18 yaşındaki İsrailli bir turist, Yosemite Ulusal Parkı’ndaki Nevada Şelalesi'nde selfie çekmek istediği sırada düşerek hayatını kaybetmişti.

Bir çift de ekim ayında yine aynı parktaki Taft Zirvesi’nde yaklaşık 250 metre yükseklikten düşerek ölmüştü. Çiftin neden düştüğü henüz bilinmese de, erkek kurbanın kardeşi düşmeden önce selfie çektiklerini söylemişti.  

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU