Tolga Şardan: Erdoğan'ın yeni hamlesi Soylu'yu yalnızlaştırma hareketi mi?

"Kulislere yansıyanlara göre, Erdoğan, Soylu'nun istifa etmesini bekliyor"

Fotoğraf: AA

T24 yazarı Tolga Şardan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile beraber görünmediğine dikkati çekerek “Erdoğan'ın, böylelikle yalnızlaştırmaya çalıştırdığı İçişleri Bakanı'nın görevinden ayrılmasına zemin hazırladığını söylemek yanlış olmaz” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şardan, bugünkü “Erdoğan'ın yeni hamlesi Soylu'yu yalnızlaştırma hareketi mi?” başlıklı yazısında geçmişte yazdığı bir köşeyi hatırlattı:

Soylu'yu mümkün olduğunca yanına almamaya gayret eden Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı'nın görevinden ayrılmasına zemin hazırladığını söylemek yanlış olmaz Büyüteç'te iki hafta önceki yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 109. Dönem Kaymakam Adaylarını Kabul Töreni'ne İçişleri Bakanı Soylu'yu davet etmediğini ortaya çıkarmıştım. Aynı yazıda, Erdoğan'ın Soylu ile yan yana fotoğraf vermek istemediği görüşünü de dile getirmiştim. Bu olay, siyaset kulislerinde epey karşılık buldu. Olayın taraflarından herhangi bir açıklama gelmedi. Hatta devamı geldi. Erdoğan liderliğinde geçen hafta gerçekleşen kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili toplantıya sürecin paydaşı olmasına karşın İçişleri Bakanı Soylu'nun davet edilmemesi dikkat çekiciydi. Yanı sıra, Erdoğan'ın ülkenin genel asayişiyle ilgili gelişmeleri İçişleri Bakanı'ndan değil başka kurumdan aldığı haberinde de taraflar sessizliğini korudu.

“Kulislere yansıyanlara göre, Erdoğan, Soylu'nun istifa etmesini bekliyor” iddiasını dile getiren Şardan, şöyle yazdı:

 Öyle ki, dün sabah saatlerinde eski AKP'li milletvekili Feyzi İşbaşaran, sosyal medya paylaşımında Soylu'nun istifa ettiğini öne sürdü. Fakat İşbaşaran'ın iddiası İçişleri Bakanlığı kaynaklarınca yalanlandı. Hakkındaki gelişme ve iddialara karşın Bakan Soylu, beraber hareket ettiği danışmalarının tavsiyesine uyarak bu beklentiye karşı sessiz kalmayı tercih ediyor. Eskisine göre çok daha az toplumun önüne çıkıyor. Görüşlerini sosyal medya üzerinden aktarıyor.

Özeti, katıldığı televizyon programında seslendirdiği "azdan az, çoktan çok gider" sözünün arkasında durup, Erdoğan'ın istifa beklentisine karşı bir nevi direniyor. Soylu'yu mümkün olduğunca yanına almamaya gayret eden Erdoğan'ın, böylelikle yalnızlaştırmaya çalıştırdığı İçişleri Bakanı'nın görevinden ayrılmasına zemin hazırladığını söylemek yanlış olmaz. Erdoğan ile Soylu arasındaki siyasi krizin nasıl sonuçlanacağı herkesçe merak konusu.

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU