MHP'li Yalçın: Bahçeli milletimizce sözüne güvenildiği kadar varlığından hem ülkenin hem de siyaset kurumunun yarar sağladığı bir liderdir

Yalçın, “Bahçeli, MHP’yi güçlü ve müessir kılan birlik beraberlik ruhunun camia bünyesinde her daim kalıcı olması için kılı kırk yarmıştır; bu hal Hz. Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali ahlakının bugüne yansımasıdır” dedi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin lideri Devlet Bahçeli için, “Milletimizce sözüne güvenildiği kadar, varlığından hem ülkenin hem de siyaset kurumunun yarar sağladığı bir liderdir” dedi.

Yalçın, Twitter’dan “Bugün, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin Genel Başkan seçilişinin 24. yıldönümüdür. Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatı sonrasında 6 Temmuz 1997 tarihinde yapılan seçimde liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Genel Başkan seçilmiştir” mesajını paylaştı.

“Ülkücü iradenin terazisinde basiret ağır basmış, teşkilatlarımızın teveccühüne Devlet Bahçeli mazhar olmuştur” ifadeleriyle mesajlarına devam eden Yalçın, “Böylece lideri şartların ortaya çıkardığı, yapay gündemlerle bir partiye lider değil sadece genel başkan seçilebileceği yolundaki hakikat; kurultayımızda tecelli etmiştir” ifadelerini kullandı.

Yalçın şöyle devam etti:

Lider seçildikten sonra da Sayın Devlet Bahçeli’nin yüreği, Türk milliyetçiliği davasının mukaddes yükünü taşımanın sorumluluk bilinciyle atmış, bütün ömrünü ülküsüne adamış ve yıllarını yol arkadaşlarıyla birlikte geçirmiş bir dava adamıdır. Sayın Devlet Bahçeli, devraldığı bayrağı daima yükseğe taşımış; yıllardır biriktirdiği engin tecrübeleri, bulunduğu mevkie yansıtarak “bilge lider”, “koruyucu lider” gibi unvanlarla anılmıştır.

“Bu hal Hz. Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali ahlakının bugüne yansımasıdır”

“Sayın Devlet Bahçeli, MHP’yi güçlü ve müessir kılan birlik beraberlik ruhunun camia bünyesinde her daim kalıcı olması için kılı kırk yarmıştır” diyen Yalçın, “Bu hal Hz. Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali ahlakının bugüne yansımasıdır” görüşünü paylaştı.

Yalçın şunları kaydetti:

Lider-teşkilat-doktrin üçlüsünün sıradan bir ideolojik terkip olmadığı, MHP misali büyük siyasi hareketler için muvaffakiyetin sacayağı ve anahtarı işlevini gördüğü; onun tutarlı söylem ve tavırlarıyla gözler önüne serilmiştir. Milliyetçi-Ülkücü Harekette vefanın; dava adamlığının icabı olduğu, Sayın Devlet Bahçeli’nin ilkeli tutumunda somutlaşmıştır. Davaya ve partisine bağlılığın Ülkücünün şerefi olduğu, onun tesis ettiği güçlü rabıtayla bir kez daha anlaşılmıştır. Ülkücülüğün sadece sözle değil, Hareketin yegâne temsilcisi olan MHP’ye hem fiilî hem de vicdani bağlılıkla ispatlanabileceği, Sayın Devlet Bahçeli’nin siyasi mücadelesinde modellenmiştir. Aidiyet hissi ve mensubiyet şuuru gibi Ülkücüler nezdinde büyük değer taşıyan kavramlar, onun şahsında yeniden anlam kazanmıştır. MHP’nin üstlendiği tarihî misyonu baltalamak, yaslandığı büyük camiayı parçalamak isteyen küresel aktörlerle onların maşası durumundaki fasık ve facirlere karşı Sayın Devlet Bahçeli’nin verdiği onurlu mücadelede, koruyucu liderliğin sırları saklıdır. Ülkücü Hareketin; Türk milletinin varoluş refleksini aksettirdiği, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliği altında bir kez daha bariz surette anlaşılmıştır. Onun liderliği altındaki MHP, Türklük bilincinin maşeri vicdana sirayet etmesini sağlamıştır.

Bahçeli’nin liderliğindeki MHP’nin “baskın ama yapıcı ve uzlaşmacı siyaset takip eden, sorunlara çözüm üreten parti hüviyetini daha da güçlendirdiğini” ifade eden Yalçın, “Bahçeli liderliğinde MHP; beka olgusunun siyasetteki teminatı, bin yılık kardeşliği belgeleyen toplumsal sözleşmenin karşılığı olmuştur. Sayın Devlet Bahçeli; milletimizce sözüne güvenildiği kadar, varlığından hem ülkenin hem de siyaset kurumunun yarar sağladığı bir liderdir. Bugün ise artık teşkilatlarımız, her zamankinden daha güçlü bir iradeyle Sayın Genel Başkanımızın ve partimizin arkasındadır. Dolayısıyla Ülkücü iradeyi yansıtan MHP ve teşkilatlarımızın liderimize bağlılıkları, şüphesiz ve müsellemdir” ” diye yazdı.

Yalçın sözlerini şöyle noktaladı:

MHP teşkilatları ve Ülkücü camia olarak bütün varlığımızla liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin etrafında kenetlendiğimizi ve lidere-davaya inanmışlığımızın ilelebet devam edeceğini bir defa daha kamuoyuna bildirmekten bahtiyarlık duyuyoruz.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU