Erdoğan: Aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz

Erdoğan, daha önce Avrupa'daki ülkelerin aşıları ücretli yaptığını söylemişti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamada bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Dünyanın pek çok yerinde testler ücrete tabi iken biz salgının başından beri vatandaşlarımıza ücretsiz test hizmeti sunduk” diyen Erdoğan, daha önce diğer ülkelerde ücretli olduğunu savunduğu aşılama konusunda, “Aynı şekilde aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Tüm vatandaşlarımıza, 18 yaş üzerindeki herkese, aşı randevularını bir an önce alarak kendilerini ve sevdiklerini bu musibetten korumaları çağrısında bulunuyorum” dedi.

Akaryakıttan alınması gereken vergiden daha azının alındığını ifade eden Erdoğan, “Şu anda Avrupa’da benzinin ve motorinin hem en ucuz olduğu hem de en az vergilendirildiği ülke biziz. Eskiden yurt dışından gelenler arabalarının depolarını doldurup öyle sınırlarımızdan içeri girerlerdi, şimdi iş tersine döndü depoları fulleyip sınır dışına çıkıyorlar” diye konuştu.

Emekliler zamlı maaş ve ikramiyelerini bayram öncesi alacak

“Emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum” diye Erdoğan, “Emeklilerimizin temmuz ayı aylıkları ile bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları kaydetti:

Yıl sonuna kadar işe alınacak her bir işçi için, asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primleri ve vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz.
Kurumlar vergisi oranını, 2023'ten itibaren yüzde 20 seviyesine indiriyoruz.
Yüksek enflasyonla mücadele takım oyununu gerektiriyor. Merkez Bankamız bu sorunu çözmekte kararlı bir yaklaşıma sahiptir.

"FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı adalete teslim edildi"

Erdoğan, "MİT, yürüttüğü özgün ve sabırlı çalışmalar neticesinde FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı'yı ülkemize getirerek adalete teslim etmiştir" diyerek, "Bu devlete ve millete ihanet eden, pusu kuran, kan döken, maddi manevi herhangi bir zarar veren hiçbir yapının varlığını sürdürmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU