CHP'den Erdoğan'a "ücretli aşı" tepkisi: Kendisini cümle aleme rezil etti, ülkemizi de mahcup etti

"Yoksa Erdoğan şimdi de aşıdan para almaya mı hazırlanıyor? Bunun yolunu mu yapıyor”

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantıya ilişkin açıklamada bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamasına 28 yıl önce, Erzincan’ın Başbağlar köyünde 33 vatandaşın bölücü terör örgütü katledilmesine değinerek başlayan Öztrak, “O ateş, o gün bugündür, yüreklerimizi yakıp kavuruyor. Bölücü terör örgütünü bir kez daha lanetliyor, yaşamını yitiren 33 yurttaşımızı rahmetle anıyoruz” dedi.

“Ekonomi şahlanacaktı, zamlar şahlandı”

Hükümetin “Temmuz ayında ekonomi şahlanacak” dediğini fakat zamların şahlandığını kaydeden CHP Sözcüsü, “Önce yüzde 15 elektrik zammıyla çarpıldık.Sonra doğalgaz fiyatlarına yapılan, yüzde 12 ile yüzde 20’lik sözde “güncellemeyle” yandık.Yetmedi üzerine LPG’ye gelen yüzde 8’lik fiyat artışıyla ne yapacağımızı şaşırdık. Zamların zamanlamasındaki hinlik de cabası. TÜİK’in makyajladığı enflasyona bir de zaman ayarı yaptılar. Zam yağmuru temmuz ayına kaydırılarak 11 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisine yılın ikinci yarısında verilecek aylık zammı törpülendi. 5,5 milyon memur ve memur emeklisinin ilk altı ay için alacağı enflasyon farkı düşürüldü. Bu zamları temmuz ayına öteleyerek her bir memurun aylık 70 lirasını, her bir memur emeklisinin de aylık 49 lirasını kestiler” diye konuştu.

“Aşında para alma hesabı mı yapılıyor?”

Koronavirüs  aşıları konusunda Türkiye’nin uzun süre sadece Çin aşısı Sinovac’a mahkum edildiğini şimdi de iki doz Sinovac aşısı olanlara üçüncü doz olarak BioNTech aşısı yapıldığını ve uygulamanın doğru olduğunu belirten Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gelişmiş ülkelerde  bile aşı ücretli ama bizde bedava” şeklindeki açıklamalarını şu sözlerle eleştirdi:

“Erdoğan önce “İngiltere’de aşı 100 sterlin” dedi. Sonra tarifeyi değiştirdi, 50 sterline düşürdü.“Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri dahi Bu aşıları ücretle yapıyorlar” dedi. Aşı için 100 Avro ücret alındığını ileri sürdü. Erdoğan’ın açıklamalarını bu ülkelerin yayın kuruluşları, resmi sağlık kurumları ardı ardına yalanlıyor. Kendilerini cümle aleme rezil ediyorlar. Ülkemizi dışarıya da mahcup ediyorlar. Avrupa’da bırakın aşı için para vermeyi burnumuzun dibindeki küçücük Yunanistan 26 yaş altındaki gençleri aşıya teşvik etmek için 150 Avro cep harçlığı veriyor. Hata, bir kez yapılırsa hatadır. Tekrarlanırsa tercih olur.  Yoksa Erdoğan şimdi de aşıdan para almaya mı hazırlanıyor? Bunun yolunu mu yapıyor” 

 

Independent Türkçe

     

DAHA FAZLA HABER OKU