Mehmet Aydın’ın teslim olması "kandırmaca" çıktı

Aydın'ın Brezilya'dan sınır dışı edilmesine yönelik kararın ardından teslim olduğu öğrenildi

Fotoğraf: AA

Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandırıp yurt dışına kaçan Mehmet Aydın önceki gece Türkiye’ye getirildi. Aydın'ın Brezilya’da hakkında verilen ‘sınır dışı kararı’ üzerine teslim olmak zorunda kaldığı ortaya çıktı

Milliyet gazetesinden Ferit Zengin’in haberine göre, internet üzerinden kurduğu sanal oyun platformu Çiftlik Bank’ı saadet zinciri benzeri bir sisteme çevirerek 2 yıllık bir süre zarfında 80 bine yakın insanı 500 milyon liranın üzerinde dolandırıp yurt dışına kaçan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın, Brezilya’da hakkında verilen ‘sınır dışı kararı’ üzerine teslim olmak zorunda kaldığı öğrenildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aydın’ın pişmanlık yasası ve benzeri birtakım hafifletici sebeplerden yararlanmak için teslim olduğu algısını yarattığı ifade edildi.

Belgeleri paylaştı

Öte yandan Sao Paulo Başkonsolosluğu’na geçen hafta giderek teslim olan Mehmet Aydın’ın yanındaki bir bellek içerisinde sakladığı belgelerin bir nüshasını da konsolosluk yetkilileriyle paylaştığı öğrenildi.

Sao Paulo Konsolosluğu’na sunduğu savunma belgelerinin bir nüshasını da mali şube polisine veren Aydın’ın, profesyonel hukukçular tarafından hazırlanmış belgelerle birileri tarafından yönlendirilerek savunma hazırlandığı değerlendiriliyor. Mehmet Aydın’a yöneltmek üzere sorular hazırlayan polisin ise bir yandan da Aydın’ı yönlendiren şahıs ve merkezleri deşifre etmek için çalıştığı öğrenildi.

 

Milliyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU