Trump’a milkshake’li protesto: İngiltere tarihinin en büyük gösterilerinden birine hazırlanıyor

Ülkenin dört bir yanından göstericiler Trump’ı protesto etmek için Londra’ya akın edecek

Londra'daki Trafalgar Meydanı'nda geçen yılki Trump karşıtı protestolar / Fotoğraf: The Independent 

ABD Başkanı Donald Trump’ın bu hafta yapacağı İngiltere ziyareti ülke tarihindeki en büyük protesto gösterilerinden birine sahne olacak.

Adanın hemen her bölgesinden binlerce kişi ABD Başkanının üç günlük ziyareti boyunca Londra’da bir araya gelerek Trump karşıtı gösteriler düzenleyecek.

Trump’ın resmi temaslarına başlayacağı pazartesi sabahı Buckingham Sarayı önünde toplanacak kalabalık, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in Trump onuruna vereceği ziyafeti protesto edecek. Ülkenin diğer şehirlerinde de aynı gün Trump karşıtı çeşitli gösteriler yapılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eylemler ertesi gün, Trump'ın istifa etmeye hazırlanan İngiltere Başbakanı Theresa May'le yapacağı görüşme ve ortak basın toplantısı süresince de devam edecek. 

Çarşamba günü Normandiya Çıkarmasını Anma etkinlikleri için Portsmouth’a gidecek Trump burada da protesto edilecek.

Geçen yıl Trump’ın İngiltere ziyaretini yaklaşık 250 bin kişi protesto etmişti. Ancak başkanın bu haftaki ziyaretinin geçen yıla kıyasla daha fazla ses getireceği tahmin ediliyor.

Londra polisi, Trump’ın 3 günlük ziyareti boyunca sıkı güvenlik önlemleri alacağını duyurdu.

Öte yandan "Irkçılığa karşı Milkshake" adlı grubun Trafalgar Meydanı’nda düzenleyeceği "Trump’a karşı Milkshake" etkinliğine 150'den fazla kişinin katılması bekleniyor. 

 

 

Ancak bariyerlerle Downing Sokağı’ndaki Başbakanlık konutunun 100 metre uzağında tutulacak grubun, Trump’a milkshake fırlatmasının mümkün olmadığı düşünülüyor.

Irkçılık karşıtı göstericiler de kartondan bir duvar örüp bunu sembolik olarak yıkarak Trump’ın Meksika sınırına öreceği duvarı ve politikalarını protesto edecek.

Konuyla ilgili konuşan Trump’a Karşı Ayağa Kalk grubundan Denis Fernando, "Onun (Trump) söyledikleri ve yaptıkları kabalığın ve şakanın ötesinde. O insanlar için bir tehdit. Trump’ın hakaret ettiği kişileri toplasanız, toplumun büyük bir kesimini almış olursunuz. Binlerce kişi Trump’ın asla gerçekleşmemesi gereken May’i ziyaretini protesto etmek için yürüyecek. Londra’nın merkezini felce uğratacağız. Buradan ayrıldığında o ve tüm dünya, buradaki insanların onu ve onun toksik politiklarini istemediğini anlayacak" dedi.

İki hafta önce yapılan bir ankette, 1 milyondan fazla Londralı Trump’ı protesto etmek için hazır olduğunu söyledi. Öte yandan Avam Kamarası Başkanı John Berçow ve İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn de Buckingham Sarayı’ndaki ziyafeti boykot ettiklerini açıkladı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU