İsrail’den Suriye’ye füze saldırısı: 3 Suriye askeri öldü

Suriye hükümet kaynaklarından yapılan açıklamada, Şam’ın güneyinde İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıda 3 askerin öldüğü, 7’sinin yaralandığı belirtildi

Golan Tepeleri'ndeki İsrail askerleri / Fotoğraf: Reuters

Suriye Resmi Haber Ajansı’na (SANA) konuşan Suriye Arap Ordusu Hava Kuvvetleri’nden askeri bir yetkili, başkent Şam’ın güneybatısında bulunan Kuneytra kentine İsrail tarafından füze atıldığını açıkladı.

Askeri yetkili açıklamasında şunları söyledi:

“Gece saat 3 civarında işgal altındaki Golan Tepeleri’nden atılan füzeleri fark ettik. Hava savunma sistemlerimiz devreye girerek Şam’ın güneyini hedef alan füzelerden bazılarını engellemeyi başardı.”

Açıklamada, vurulan hedefler; iki topçu bataryası, bazı gözetleme ve istihbarat üsleri ile bir SA-1 hava savunma bataryası olarak sıralandı.

Askeri kaynak, saat 4 sularında İsrail güçlerinin tekrar saldırıya geçtiğini, Kuneytra’ya düşen füzelerin 3 askerin ölümüne ve 7’sinin yaralanmasına sebep olduğunu aktardı.

Suriye ordusu İsrail ordusundan atılan füzelere ait görüntüleri paylaştı.

Geçtiğimiz ay yine İsrail tarafından atılan füzeler, Suriye hava savunma sistemleri tarafından imha edilmişti.

İsrail ordusundan daha önce yapılan bir açıklamada, Suriye tarafından İsrail işgali altındaki Golan Tepelerine doğru “iki havan topu atıldığı ancak saldırının can kaybı veya maddi hasara yol açmadığı” ifade edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU