Yüzüklerin Efendisi: İki Kule'de çıplak hobbit sahnesinden son anda vazgeçilmiş

Yüzüklerin Efendisi hayranları, J.R.R. Tolkien'in eserlerinden uyarlanacak Amazon dizisinde çıplaklık istemiyor

Altı dalda Oscar'a aday olan Yüzüklerin Efendisi: İki Kule, En iyi Görsel Efekt ve En iyi Ses Kurgusu ödüllerini kazanmıştı (New Line Cinema)

Dünyaca ünlü yönetmen Peter Jackson'ın efsanevi üçlemesi Yüzüklerin Efendisi'ndeki Peregrin "Pippin" Took rolüyle tanınan Billy Boyd, 2002'de vizyona giren Yüzüklerin Efendisi: İki Kule'de (The Lord of the Rings: The Two Towers) çıplak hobbit sahnesinden son anda vazgeçildiğini açıkladı.

Screen Rant'in aktardığına göre, Meriadoc "Merry" Brandybuck'ı canlandıran Dominic Monaghan'la 29 Haziran'da TV sunucusu Stephen Colbert'in şovuna konuk olan Boyd şöyle konuştu:

Filmde az kalsın çıplak bir sahne olacaktı. Eşek şakası yaptığımız için Philippa Boyens (Senarist) bir sahne yazdı. Boyens, 'Ah, önümüzdeki hafta Entlerle (Yüzüklerin Efendisi'ndeki orman devleri) çekeceğimiz yeni bir sahne var' dedi. Sahnede Merry ve Pippin, Ağaçsakal'ın üstüne çıktığında, ağaç korkup dallarını sallıyor ve böylece ikili yere düşüyordu.

Merry ve Pippin düşerken bütün dallara takıldığı için de çırılçıplak kalıyordu. Merry, Pippin'e dönüp 'Soğuk, değil mi?' diyordu. Pippin ise 'Tut beni Merry' diye yanıtlıyordu.

Monaghan da bu sahneye karşı olmadığını söyledi ve "Gerçekten harika bir popom var. Artık bunu göstermenin zamanı gelmişti diye düşünmüştüm" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sahne filmde yer alsaydı izleyicilerin ne tepki vereceği muallak. Ancak evrenin hayranları, J.R.R. Tolkien'in eserlerinden uyarlanacak Amazon dizisinde çıplaklık istemiyor. Zira Change.org'da başlatılan imza kampanyası, Amazon'u ekranlara açık sahneler getirmemeye çağırıyor.

Söz konusu kampanyanın dizinin Yeni Zelanda'nın Auckland şehrinde gerçekleştirilen çekimleri sırasında oyuncu kadrosuna yapılan çıplaklık uyarısından kaynaklandığı öne sürüldü. İddiaya göre oyunculara kısmi ya da tam çıplaklığa dair rahat olmaları söylendi. 

Öte yandan Jennifer Ward-Lealand'in samimiyet koordinatörü olarak diziye dahil edilmesi de iddiaya kanıt olarak gösteriliyor. Kampanyaya imza atan kişi sayısı 48 bini geçti.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, IndieWire

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU