Akit yazarı: Keşke sadece yapılacak işin parasını söke söke alsalar

“Erdoğan’ın sözü o anlamda değil… Uzun anlatmıyor.. Çünkü lafın tamamı, aptala anlatılır”

Fotoğraf: YouTube

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul’un parasını ödemeyeceklerini söyleyen muhalefete yönelik olarak kullandığı “Söke söke alırlar” ifadesini köşesine taşıdı.

Karahasanoğlu, “Keşke sadece yapılacak işin parasını söke söke alsalar!” başlıklı köşe yazısında Erdoğan’ın kullandığı ifadenin başka bir anlamda söylendiğini savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karahasanoğlu’nun bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Bir kanal inşa edilecek.. Karşılığında da, işi yapan parasını alacak.. Tabii ki, 100 TL’lik iş yapıp, 200 TL almasın.. Böyle bir tehlike varsa, CHP’liler de meydana çıksın, İP’liler de meydana çıksın, hatta AK Partililer de meydana çıksın..

Ama temelinden Kanal İstanbul’a karşı çıkıp.. “Biz bu kanalı gerekli görmüyoruz. Yapılacak olursa da, parasını ödemeyiz” derseniz..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da.. Haklı olarak hukuki durumu size izah eder, “Söke söke alırlar” der.. Cumhurbaşkanı’nın sözü, “Biz 100 TL’lik işi, 200 TL’ye yaptıracağız. Biz gitsek bile, siz gelseniz bile.. 100 TL’lik işe, 200 TL’yi söke söke ödeyeceksiniz” anlamında değil.

“Biz bu işi, en ucuza yaptırıyoruz. Bunun için geceli gündüzlü çalışıyoruz. 100 TL’lik işi, belki de 90 TL’ye yaptırmanın, 85 TL’ye yaptırmanın arayışı içindeyiz. Bu vesile ile, depreme karşı tedbir anlamında, kentsel dönüşüm açısından edineceğimiz kâr ise, fazladan bizim bir menfaatimiz.. Dolayısı ile, 100 TL’lik işi, 90 TL’ye, 85 TL’ye yapan müteahhit de, yaptığı işi gösterip, fiyatının da piyasa fiyatlarının altında olduğunu ispatlayıp, iktidarda kim olursa olsun, yaptığı işin karşılığı olarak, söke söke parasını alır” diyor..

Bu kadar uzun anlatmıyor.. Çünkü lafın tamamı, aptala anlatılır..

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU