Davutoğlu: Kimse bizden söke söke bir şey alamaz

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Cumhurbaşkanının 'söke söke alırlar' ifadesi onur kırıcıdır ve sadece kendisinin değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de onurunu kıran bir sözdür" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Liderler Özel programının konuğu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için "Birlikte sörf yapmaya çalışıyorlar" diye konuşan Davutoğlu şöyle devam etti:

Tahtanın üzerine kime ağır basarsa onun dediği oluyor. Genellikle Bahçeli'nin dediği oluyor, çünkü Erdoğan iktidarda kalmak zorunda hissediyor kendisini.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kriz yönetme yeteneğini kaybettiğini kaydeden Davutoğlu, "En yakın arkadaşları Erdoğan'a, Erdoğan da onlara güvenemiyor" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Reza Zarrab'ın misli misli fazla bir risk var Sezgin Baran Korkmaz'da"

Suç örgürü lideri Sedat Peker'in açıklamalarıyla gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iddialara da değinen Davutoğlu şunları kaydetti:

Sezgin Baran Korkmaz, devlet erkanına doğrudan ya da dolaylı rüşvet vermiş.Kara para aklayan kişileri Cumhurbaşkanı ile görüştürmüş. Korkmaz Karaca'ya makam arabası vermiş. Bu, kara para aklama işini Türk devletinin idarecileriyle birlikte yaptı kanaatini doğurur. Tekrar uyarıyorum. Reza Zarrab'ın misli misli fazla bir risk var Sezgin Baran Korkmaz'da. Çünkü burada sadece bir ambargo delme işi yok. Burada Kingston denen kardeşlerin ABD'de yaptığı iş Amerikan hazinesini dolandırmak şeklinde geçiyor.

Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edildiği takdirde hemen yargılanması gerektiğini belirten Davutoğlu, "ABD'ye teslim edilirse ikinci bir Zarrab olayı olarak Türkiye'ye karşı bir sopa olarak kullanılacak" dedi.

"Kanal İstanbul toprağa, tarihe ihanettir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul temel atma töreninde sarf ettiği "O parayı sizden söke söke alırlar" ifadesini de onur kırıcı bulduğunu belirten Davutoğlu, "Sadece kendisinin değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de onurunu kıran bir sözdür. Kimse bizden söke söke bir şey alamaz" diye konuştu.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Eğer Kanal İstanbul yapılırsa, -ki yapılmayacak, bu toprağa, tarihe ihanettir- biz elimizden geleni yapacağız, milletin de bu konuda duyarlılığı arttı.  Bir kanal açacaksan önce hafriyat yapılır. Köprü üst yapıdır. Muazzam bir hafriyat bütçesi gerekiyor tabi. Onu bulamayacakları için bir köprü üzerinden başlattık diyorlar.

 

 

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU