TikTok'tan isyan: McDonald's çalışanları vardiya ortasında işi bırakıp gitti

Kapıdaki notta "Herkes istifa etti, kapalıyız" yazıyor

TikTok videosunda görülen McDonald's'ın kapısındaki not (TikTok/@zoey.isback)

TikTok'ta paylaşılan video serisi, bir McDonald's restoranındaki işçilerin tamamının kötü çalışma koşullarını gerekçe göstererek işi bıraktığı anları belgeledi.

Video paylaşım platformunda @zoey.isback'in gönderdiği görüntüler, kendisinin ve iş arkadaşlarının fast food restoranında çalışmaya devam etmeyi reddettiği anları gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk video restoranın kapısına asılı, üzerinde "Herkes istifa etti, kapalıyız" yazan bir notla başlıyor.

Kamera yemek bölümünden, siparişlerin alındığı tezgaha ve mutfağın içine doğru boş binayı geziyor.

Videoda "Herkes aynı anda beklenmedik bir şekilde istifa ettiğinde" ifadesi yer alıyor.

Paylaşımı yapanın, şubenin "ergenler tarafından yönetildiğini ve korkunç bir çalışma alanı olduğunu" iddia ettiği yorumlar kısmında daha fazla ayrıntıya rastlamak mümkün. Hesabın sahibi anlaşmazlığın parayla ilgisi olmadığını da açıkladı.

İstifaların gerçekleştiği güne ait "çok az kayıt olduğunu" iddia eden kadın, konuyla ilgili paylaşılan bir sonraki videoda fazla ayrıntıya girmedi.

Yorumlar bölümündeki kullanıcılar, McDonald's çalışanları arasında bir nebze dayanışma görmekten mutluydu.

April Ariaza "Daha dün klimanın çalışmadığı bir McDonald's'a gittim. Çalışanlardan biri bana klimanın iki haftadır çalışmadığını ve tamir için henüz çaba gösterilmediğini söyledi" dedi.

 

 

Anita Guillen "İnsanlar kötü yönetim yüzünden istifa ediyor" diye yazdı.

Yorum atanlar, iki videoya cevaben çalışanları işi topluca bırakmaya teşvik eden sebebin ne olduğu hakkında daha fazla bilgi istedi.

Cat Smith "Hikayenin tamamını öğrenmemiz gerek. Beni çok sardı" dedi.

Bununla birlikte henüz duruma dair bir güncelleme paylaşılmadı fakat The Independent yorum almak için paylaşımı yapanla iletişime geçti.

Bu, ABD'de ağırlama sektöründe çalışan alt düzey işçilerle idare arasında bir hesaplaşmanın başlangıcı.

Washington DC'de ve başka 6 eyalette hizmet veren fast food zinciri &Pizza'nın sahibi Michael Lastoria, The Guardian'a verdiği demeçte, "Pandemi, sektörde onlarca yıldır süregiden ve sorun teşkil eden meselelere, asgari ücretlere, sosyal yardım eksikliğine, tehlikeli çalışma koşullarına, işverenlerin bilançolarına göre personelin işten çıkarılmasına ve yeni personel alınmasının döngüsel yapısına dikkat çekti. Bu sorunlar yeni değil ama bizim yeni çözümlere ihtiyacımız var çünkü mevcut durumun işe yaramadığı bariz" dedi.

New York eyaletine bağlı Troy kentinde Slidin Dirty adlı restoranın sahibi Tim Taney gazeteye "İşgücündeki en çalışkan insanların bazılarına sahip olduğumuzu ve onların daha iyi muamele görmeyi hak ettiğini kabullenmeliyiz" dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU