Fox News sunucusu, Biden yönetimini yazışmalarını gizlice okumakla suçladı

Carlson, ABD'nin Ulusal Güvenlik Ajansı'na yaptığı başvuruda Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası'na atıfta bulunarak bilgi talep etti

ABD Başkanı Joe Biden, 31 Mart 2021'de 2 trilyon dolarlık altyapı planı hakkında konuşurken (Reuters)

Fox News'un sunucusu Tucker Carlson, Biden yönetimini programını yayından kaldırma amacıyla mesajlarını ve e-postalarını gizlice okumakla suçladı.

Muhafazakar haber kanalının sunucusu, Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından gözetlendiği konusunda, ABD yönetiminden bir "muhbirin" kendisini uyardığını iddia etti.  

Pazartesi akşamı Carlson, "Dün, ABD yönetiminden bir muhbir, Ulusal Güvenlik Ajansı'nın elektronik temaslarımızı takip ettiğine ve bu programı yayından kaldırmak için bulgularını sızdırmayı planladığına dair uyarmak adına bize ulaştı" iddiasında bulundu.

Carlson, Fox News'un yönetimdeki muhbirin kendilerine aktardığı bilgileri "doğruladığını" söylemek dışında bu iddiayı destekleyecek bir kanıt sunmadı.

Bilgi edinebilecek konumda olan muhbir, üzerinde çalıştığımız bir habere dair bilgileri bize geri aktardı. Bu bilgiler sadece doğrudan benim mesajlarımdan ve e-postalarımdan elde edilebilirdi. Bu bilgi için başka olası bir kaynak yok.

Şimdi bu şok edici bir iddia ve normalde bu iddiaya şüpheyle yaklaşırdık çünkü NSA'nın Amerikan vatandaşlarını gözetlemesi yasadışı. Bu bir suç. Burası bir üçüncü dünya ülkesi değil. Böyle şeyler Amerika'da olmamalı.

Muhbirden bahsederken Carlson, bu kişinin ABD hükümetinde "bilgi edinebilecek bir konumda" olduğunu söyledi. "NSA bu bilgiyi bizim haberimiz olmadan ele geçirdi ve bunu siyasi saiklerle yaptı. Biden yönetimi bizi gözetliyor. Bunu teyit ettik" dedi.

Carlson, Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası'na dayanarak ekibinin NSA ve diğer federal kurumların kendisi ve programı hakkında topladığı bilgileri talep ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Muhalif gazetecileri gizlice gözetlemek demokrasiyle bağdaşmaz" dedi. Carlson, bu onun başına geliyorsa, kesinlikle başkalarının da başına gelebileceği için halkı uyardı.

"Bu korkutucu ve hemen durdurmamız gerekiyor" dedi.

Carlson'ın NSA'ya yönelttiği bu suçlama, 6 Ocak'ta Capitol Hill'deki isyanın düzenlenmesinde FBI ajanlarının yer aldığı iddialarını tekrarlamasının ardından geldi. Media Matters For America, bu iddiayı "tuhaf bir komplo teorisi" diye nitelemişti. Biden yönetimi, Carlson'ın casusluk iddialarına henüz yanıt vermedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU