Robert Downey Jr., Marvel'ın yatırım kariyerini şekillendirmede kendisine ilham verdiğini söyledi

Ünlü oyuncu, karakterinin Avengers: Endgame'de ölmesine kadar süper kahraman evreninin yüzüydü

Robert Downey Jr., bu yılki Dünya Ekonomik Forumu Zirvesinde sürdürülebilir teknolojilere odaklanan girişimleri desteklemek için kurduğu Footprint Coalition Ventures'ı tanıtmıştı (AFP)

Robert Downey Jr., Marvel Sinematik Evreni'nde canlandırdığı Tony Stark karakterinin yatırım kariyeri için çok şey öğrenmesini sağladığını açıkladı. 

Ünlü oyuncu LinkedIn'in baş editörü Dan Roth'la "This Is Working" isimli podcast programında konuştu. Aktör, kurucusu olduğu ve çevreci teknolojilere yatırım yapan The Footprint Coalition'ı ve yatırımları planlarken Marvel deneyiminin kendisine katkı sağladığını belirtti. 

Downey Jr., Marvel Sinematik Evreni'nin iş dünyasına bakışını şekillendirdiğini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayal etmesi şu an güç olsa da Marvel Studios'un 13 yıl önce birbirine bağlı devasa bir evreni yoktu. Marvel Başkanı Kevin Feige bunu şirketin çalışanlarıyla birlikte tasarlamıştı. Marvel'ın başarısı endüstrideki diğer şirketlerin de benzer bir yol izlemesine ön ayak olmuştu. Robert Downey Jr., Marvel'ın izlediği bu yolun kendisine rehber olduğunu ifade ediyor. 

Comic Book'un haberine göre oyuncu birçok şirketin benzer ilkelerle çalıştığını düşünüyor. Aktöre göre bir kişinin aklına gelen harika fikir bir süre sonra diğerleri tarafından tekrar ediliyor. Çığır açıcı görülen pek çok şey bir süre sonra milyonlarca kişi tarafından standart olarak kabul ediliyor. 

We Got This Covered'ın aktardığına göre oyuncu şu ifadeleri kullandı:

Marvel'da geçirdiğim yıllarda bir şey öğrendiysem o da maalesef bir sonraki ütopik aşamaya kadar paranın etki yarattığıdır. Yaygınlaşmak için sonuna kadar yeniliği kullanır. 13 yıl önce Marvel Sinematik Evreni yoktu ve motive olmuş küçük bir grup kişi birbiriyle bahse girdi ve 10 yıl boyunca bizi çalıştırdı.

Oyuncu her ne kadar kendisi açısından geleceğin belirsiz olduğunu söylese de oynadığı karakterin problem çözme yeteneğinin kendisine ilham verdiğini ifade etti. 

Downey Jr., henüz kendisini kanıtlamamış bir yapımcıyken zamanla muazzam bir başarı elde eden Kevin Feige'le çalışmanın kendisine çok şey kattığını belirtiyor. 

 

Independent Türkçe, Comic Book, We Got This Covered

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU