Polis şiddetine maruz kalan gazeteci Bülent Kılıç: Bütün meslek örgütlerine çağrı yapıyorum

"Ortada bir can güvenliği sorunu var maalesef, ortak bir tavır alınmalı"

Fotoğraf: Twitter / @eozanacidere

İstanbul’da gerçekleştirilmek istenen Onur Yürüyüşü sırasında polis şiddetine maruz kalan gazeteci Bülent Kılıç, meslek örgütlerine çağrı yaptı.

Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ortak tavır alınması gerektiğini vurguladı:

 

CHP: Türkiye bu zorbalığı hak etmiyor

CHP, Kılıç’ın gördüğü şiddetle ilgili olarak Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:


 

Ne oldu?

Dün İstanbul’da Onur Yürüyüşü için Taksim'de toplananlara yönelik polis müdahalesinde 40'tan fazla kişi gözaltına alındı.

Beyoğlu Mis Sokak'taki olayları takip eden AFP fotomuhabiri Bülent Kılıç da polislerce yere yatırılıp darp edildi. Kılıç’ın yerde sırtına polis tarafından bastırılırken "Nefes alamıyorum" diye bağırdığı duyuldu. Kılıç ardından emniyete götürüldü

Kılıç'ın avukatı Zelal Pelin Doğan, ilerleyen saatlerde Kılıç'ın serbest bırakıldığını, resmi bir gözaltı yapılmadığını ama müvekillinin hukuka aykırı bir şekilde tutulduğunu dile getirdi.

Kılıç, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Canıma kast edilmeye çalışıldı, nefesim kesilmek istendi, bana bunu yapandan, Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları, her ne ise, bu dünyada hangi mahkemeyse hesap soracağım, yaşadığım sürece bunun mahkemede hesabı verilecek. Ulu Divan'a kalmayacak” ifadelerini kullandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dünkü yürüyüşe ilişkin yaptığı açıklamada Bülent Kılıç ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

Yasa dışı gösterinin engellenmesi esnasında mukavemet gösteren grupla birlikte yakalananlar arasında maalesef basın mensubu Bülent Kılıç'ın da bulunduğu tespit edilmiştir. Adı geçen basın mensubu Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde işlem yapıldığı sırada, kendisinin basın mensubu olarak görevli olduğunu ve ilgili personellerden şikayetçi olduğunu beyan etmesi üzerine ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU