Taksim'de yapılan Onur Yürüyüşü'ne müdahale: AFP muhabiri Kılıç da gözaltına alındı

Taksim’de saat 17:00’de başlaması planlanan yürüyüş için Mis Sokak’ta toplanan kitleye polis müdahale etti. AFP muhabiri Bülent Kılıç da gözaltına alındı

Bugün İstanbul’da düzenlenecek LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için Taksim'de yapılacak yürüyüş öncesi Mis Sokak toplanmak isteyenlere müdahale etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müdahalenin ardından açıklama yapan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Koordinasyonu gözaltıların olduğunu kaydetti.

Valilik dün yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklamış, İstanbul LGBTİ+ ise sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda, "'Halkın’ huzur ve güvenliğini korumak' ve 'genel ahlakı bozmak' için 26 Haziran Cumartesi günü saat 17.00'da Taksim'de 19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde bir araya geliyoruz!" şeklinde çağrı yapmıştı. 

Taksim’de saat 17:00’de başlaması planlanan yürüyüş için Mis Sokak’ta toplanan kitleye polis müdahale etti. 

AFP muhabirine gözatı

Fransız haber ajansı AFP'nin foto-muhabiri gazeteci Bülent Kılıç da Mis Sokak'ta müdahaleyi görüntülerken gözaltına alındı. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) “Taksim’deki Onur Haftası yürüyüşünü takip eden AFP Muhabiri Bülent Kılıç boğazına basılıp nefessiz bırakılarak gözaltına alındı. Üyemizin derhâl serbest bırakılmasını ve sorumlu polisler hakkında işlem yapılmasını talep ediyoruz” paylaşımı yaptı.

Taksim Odakule'de polis müdahalesinin ardından basın metni okunmaya başladığı sırada, polis basın metnini okuyan LGBT+ bireyi darp etti. 

Yürüyüşün yasaklanması ve Taksim'deki polis müdahalesine ilişkin açıklama yapan KOAS LG, “Biz sandıklarından daha ibne, daha ahlaksız, daha zırıl, daha örgütlüyüz” başlıklı bir basın açıklaması yayınladı. 

 

Independent Türkçe, T24

DAHA FAZLA HABER OKU