Gazi Koşusu’nu Ahmet Çelik üst üste 7. kez kazandı

At yarışlarında 95. Gazi Koşusu'nu Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu, jokeyliğini Ahmet Çelik'in yaptığı "Burgas" isimli safkan kazandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, 1927 yılından beri kesintisiz olarak düzenlenen, Türk Yarışçılığının Derbisi Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen organizasyonda, yılın şampiyonunu belirleyen sezonun bu en önemli klasiğine, 21'i erkek, 1'si dişi toplam 22 tay katıldı.

3 yaşlı 22 safkanın start aldığı yarışı Koşusu'nu Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu “Burgas” isimli safkan Jokey Ahmet Çelik ile kazandı.

Yarışın ikincisi Jokey Gökhan Kocakaya ile start alan Melis Emin Kurtel’in sahibi olduğu “Real Rınner” isimli safkan olurken, üçüncüsü Kadir Tokaçoğlu’nun bindiği Adnan Türkoğlu’na ait “Mageloman” oldu.

Tabelanın son sırasında Özcan Yıldırım’ın bindiği Ahmet Kurt adına koşan “İllüzyon” yer alırken, Mehmet Kaya’nın bindiği G. Emre İçer’e ait “Anadolu Aslanı” isimli safkan ise yarışı beşinci sırada tamamladı.

95. Gazi Koşusu şampiyonu olan "Burgas" isimli safkanın sahibi Sanem Kahraman, kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun elinden aldı.

Jokey Ahmet Çelik’in plaketini ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu takdim etti.

j.jpg
Jokey Ahmet Çelik'e plaketini Ekrem İmamoğlu takdim etti / Fotoğraf: TJK

 

Çelik rekorunu geliştirdi

Safkanın jokeyi Ahmet Çelik, bu galibiyetle birlikte üst üste yedinci Gazi zaferine ulaşarak kırılması zor bir rekorun altına imza attı. Çelik, 2015'te Renk, 2016'da Graystorm, 2017'de Piano Sonata, 2018'de Hep Beraber, 2019'da The Last Romance ve 2020'de Call To Victory ile galibiyete uzanmıştı.

Unutulmaz jokey Ekrem Kurt, 1971, 1972 ve 1973'te üç yıl arka arkaya Gazi Koşusu'nu kazanmıştı.

Gazi Koşusu’nu bugüne kadar en çok kazanan Jokey ünvanını ise bu koşuyu 9 kez kazanan Mümin Çılgın elinde tutuyor.

Kazanan atın sahibi 3 milyon 737 bin 850 lira ikramiye kazandı

Türk at yarışçılığının bu önemli koşusunu kazanan safkan, sahibine hatırı sayılır bir miktarda ödül kazandırdı.

Gazi Koşusu'nda 2021 yılı birincilik ikramiyesi 2 milyon 100 bin lira olarak belirlendi. Koşuyu kazanan "Burgas" adlı safkanın sahibi Sanem Kahraman, birincilik ikramiyesinin yanı sıra kayıt tutarları, taksit ücretleri, at sahibi primi ve yetiştiricilik primi ile toplamda 3 milyon 737 bin 850 lira ikramiyeyi de elde etti.

Yarışta dereceye giren taylardan ikincinin sahibine 840 bin, üçüncünün sahibine 420 bin, dördüncünün sahibine 210 bin, beşincinin sahibine de 105 bin lira ödenecek.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU