Hindistan'da Ganj Kanalı'ndaki temizlik sırasında iki otomobilde iki ceset bulundu

Cesetlerin, kanalın siltten arındırılması için su akışı kesildiğinde çıkarıldığı bildirildi

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletindeki Ganj kanalından çekilerek çıkarılan otomobilin videosundan bir görüntü (Alok Pandey/Twitter)

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinin Muzaffarnagar bölgesindeki bir Ganj Kanalı'nın siltten arındırılmasının ardından sulardan çıkan iki araçta iki cesedin bulunduğu bildirildi.

Polis, üzerlerinde bulunan belgelerden cansız bedenlerin kime ait olduğunun teşhis edildiğini ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Pazartesi günü başlayan siltten arındırma işlemlerinde, suyun geçici olarak kesilmesiyle beraber cesetler ortaya çıktı. Siltten arındırma, nehrin topladığı ince silt (kumdan büyük, kilden küçük toprak taneleri -ç.n.) ve tortunun ortadan kaldırılarak nehrin yeniden doğal kapasitesine ulaştırılmasına deniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk cesedin, ocaktan bu yana kayıp olan 27 yaşındaki Dilşad Ensari'ye ait olduğu belirlendi. Polis memuru Vinay Gautam, The Hindu'ya yaptığı açıklamada, hayatını yitiren Ensari'nin kimliğinin cebindeki sürücü ehliyeti sayesinde teşhis edildiğini ve polisin herhangi bir suç unsuru olup olmadığını araştırdığını ifade etti.

Polis, ilk bilgilere göre Ensari'nin aracı bir arkadaşından ödünç aldığını belirtti.

Ensari'nin babasıysa, oğlunun arkadaşlarından biri tarafından öldürüldüğünü iddia ediyor. Baba, The Times of India'ya yaptığı açıklamada, oğlunun arkadaşlarından birinin Dilşad'ı ülkenin başkenti Delhi'de havaalanından bazı yolcuları almaya gönderdiğini ancak oğlunun bir daha geri dönmediğini söyledi.
 


Diğer cesetse, Ensari'nin bulunduğu noktanın yaklaşık 55 kilometre uzağında tespit edildi. İkinci kişinin, şubattan bu yana kayıp olan Harendra Dutt Atre olduğu tespit edildi.

Polis memuru Himanşu Gaurav, NDTV'ye yaptığı açıklamada, teşhis işlemleri sonrası Atre'nin ailesinin bilgilendirildiğini belirtti. Memur Gaurav, soruşturmanın sürdüğünü ve buna göre işlem yapılacağını ifade etti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU